Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Радянське минуле – 5 святкових прикрас, яких давно слід позбутися

Цей новорічний декор часів СРСР давно втратив свою актуальність, тому його слід замінити на щось нове

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Радянський новорічний декор, який вам більше не потрібен

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До Нового року зашилися лічені тижні. Тому дуже багато людей планують найближчими днями прикрасити ялинку. Багато хто продовжує дотримуватися старих традицій та використовувати прикраси, які залишилися ще від далеких родичів. Проте чи варто це робити? Чи актуальні ще старі іграшки, які нагадують дитинство? І, якщо ні, то чим їх замінити?

Детально на всі ці питання відповідає OBOZ.UA.

Дощик і подібні йому прикраси

Всі ми знайомі з подібним декором:

  • спіральна чи звичайна мішура,
  • новорічне намисто;
  • гірлянди-гармошки;
  • вату тощо.

Зазначається, що у сучасних реаліях вони можуть виглядати дивно та недоречно. Чудовою ж альтернативою можуть слугувати мініатюрні бантики, гірлянда "роса" чи прикраси з їжі:

  • сушені шматочки апельсина;
  • паличками кориці;
  • імбирне печиво.

Антикварні ялинкові іграшки

СРСР асоціюється з дефіцитом, коли дістати буквально будь-що було майже неможливим, зокрема скляні ялинкові іграшки. Тому наші родичі старшого віку так дбайливо зберігають їх. Проте ці атрибути свята не є сучасними, тому їх краще просто залишати у шафі як спогад, а для ялинки використати все ж більш сучасні іграшки.

Саморобний радянський декор

Якщо ви любите іграшки, які зроблені своїми руками, то спробуйте виготовити прикраси із фетру, шишок, жолудів, деталей LEGO тощо. А от гірлянди із прапорцями, вироби із дощику ризикують зробити вашу ялинку старомодно й навіть "дешевою".

Колись дорогі та елітні сервізи

Ажурна чи оксамитова скатертина та сервіз із кришталю роблять святковий стіл максимально антитрендовим. Наразі ж в моді однотонні лляні скатертини. А актуальний посуд є монохромним чи має порцеляновим з лаконічним дизайном.

Верхівка ялинку

У часи СРСР верхівкою ялинки завжди була червона п'ятикутна зірка. А згодом замість неї стали випускати "химерні бурульки". Проте у 2024 році така прикраса виглядатиме дуже дивно. Тому її радять замінити на щось більш актуальне. Наприклад, на бантик, янгола, голуба, сніжинку, квітку чи зірку (та, що символізує Вифлеємську).

Які кольори обрати для ялинки у 2024 році

Раніше ми також розповідали, у яких кольорах слід прикрашати ялинку цього року. Йдеться про кольори, які є символами 2024 року чи до душі його представнику – Зеленому Дерев'яному Дракону.

Наприклад, обов'язково слід звернути увагу на зелені відтінки, які є символом розвитку, росту та гармонії. До того ж він прекрасно поєднується з усією іншою актуальною колірною гамою.

Не менше Дракону подобається червоний – колір пристрасті, сміливості та рішучості. А червоний у комбінації з зеленим – це безсмертна класика.

Якщо вам цікаво, які ще кольори чудово впишуться у ялинковий декор та як їх поєднувати між собою, то радимо прочитати наш матеріал за посиланням.

Раніше ми також розповідали, як правильно обирати та вішати гірлянду на ялинку. Також ми пояснювали, яких новорічних прикрас слід уникати, аби не накликати на себе біди у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.