Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Народні прикмети: якими справами не можна займатися у неділю

Виявляється, що деякі плани все ж краще залишити на понеділок чи суботу, аби уникнути проблем і нещасть

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Народні прикмети

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ми звикли відкладати наші справи у далекий ящик, бажано – до вихідних. Адже протягом робочого тижня зазвичай не маємо жодних ресурсів, аби зайнятися прибиранням чи приділити час собі. Проте згідно з народними прикметами, далеко не всі побутові плани можна виконати у неділю.

Розповідаємо детальніше про речі, якими не можна займатися в останній день тижня.

У суботу ми все ще відчуваємо виснаження від робочого тижня. Чимало людей також мають плани на суботу:

  • поїздки до родичів;
  • побачення;
  • зустрічі з друзями;
  • дозвілля тощо.

Тому для інших справ ми зазвичай залишаємо неділю. Проте деякі дії можуть принести у наше життя нещастя.

Що не слід робити у неділю

Стригти волосся. Чимало століть існує переконання, що варто уникати стрижки в останній день тижня. Вважається, що це може "обрубити" позитивну енергію, яка присутня у житті людини. Тому зміну образу краще відкласти на будь-який інший день.

Мити волосся. В цілому процедури з волоссям протягом неділі не рекомендуються. Деякі люди вірять, що таким чином з людини змивається удача. Тому миття варто запланувати на суботу чи вже понеділок.

Лагодити речі. У народі заведено, що речі не ремонтуються протягом неділі. Це пов'язано з тим, що неділя створена для відпочинку, а не для турбот. Тому подібними справами краще не займатися в останній день тижня, аби не злякати удачу. І навіть більше – вважається, що подібні справи можуть зовсім не вдатися і речі не будуть працювати навіть після ремонту.

Прибирати в будинку. У неділю слід уникати активного генерального прибирання. Вважається, що таким чином з дому "прибереться" позитивна енергія, зокрема фінансова.

Відвідувати кладовище. Згідно з багатьма звичаями, в останній день тижня краще уникати відвідування кладовища. У народі вірять, що таким чином можна порушити атмосферу кладовища та порушити спокій померлих близьких.

Покупки. Вважається, що великі покупки цього дня робити не варто. Інакше можна залучити у життя бідність та фінансові труднощі. Тому їх краще відкласти до понеділка.

Також у неділю не можна:

  • Працювати.
  • Лаятися, сваритися, з'ясовувати стосунки, влаштовувати конфлікти тощо.
  • Займатися важкою фізичною працею.
  • Ходити в гості або приймати їх у себе.

Ви не зобов'язані вірити у народні прикмети. Проте все ж рекомендується у неділю приділити час відпочинку (як ментальному, так і фізичному), щоб протягом наступного тижня гарно себе почувати.

Раніше ми вже розповідали, які народні прикмети пов'язані з цукром і що вони означають. Також ми вже писали, коли категорично заборонено дивитися у дзеркало.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.