Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Народні прикмети – коли категорично не можна дивитися у дзеркало

Якщо ви будете знати про ці п'ять забобонів, то зможете захистити себе від бідності, нещасть та злих сил

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Народні прикмети

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Дзеркало – одне з найбільш енергетично сильних магічних атрибутів у домі. Ще з давніх часів вважалося, що з цим елементом не можна жартувати, робити якісь сумнівні ворожіння, адже таким чином можна накликати серйозну біду на себе та рідних. Навіть більше – за певних обставин у дзеркало навіть не можна дивитися.

Розповідаємо, коли ж саме і чому не можна використовувати цей предмет інтер'єру за призначенням.

Дзеркала наразі є у кожній оселі. Вони розміщені у спальнях, коридорах, ваннах та інших кімнатах. Знаходяться у шафах, над комодами, вбудовані у стіни чи стоять на столиках. Ми постійно ними користуємося:

  • роздивляємося себе в новому одязі;
  • фарбуємося;
  • робимо зачіски тощо.

Проте іноді погляд може зупинитися на дзеркалі й просто так. Але, згідно з народними прикметами, є кілька ситуацій, коли робите подібне категорично заборонено.

Коли плачеш

Існує повір'я, що плакати біля дзеркала – небезпечно. Людина, що перебуває у сльозах, може проплакати все своє щастя. Також предмет може забрати здоров'я і життєву силу, адже володіє потужною енергією. Людина ж під час плачу вразлива, тому не здатна себе захистити. Молоді хлопці та дівчата ж здатні ще проплакати свою красу.

Вночі

Дивитися в дзеркало від півночі до світанку не варто. Особливо небезпечним часом вважається з дванадцятої до третьої ночі, коли панують злі духи. Наші пращури вірили, що вночі дзеркало перетворюється в портал в потойбічний світ. Тому нечиста сила може з'явитися у дзеркалі, що надалі негативно вплине на життя людини: хвороби, бідність, невдачі тощо.

Коли дзеркало тріснуло

Пошкоджена дзеркальна поверхня обіцяє безліч хвороби та неприємності. У розбитому дзеркалі наше зображення розділяється на кілька частин, тому може зруйнувати доля та плани. Також у народі кажуть, що глянувши у розбите дзеркало, можна прискорити свою старість чи навіть позбавити себе років життя.

Під час похорону

Є традиція – після смерті людини в її оселі на 40 днів завішують всі дзеркала. Існує забобон, що після смерті душа людини повертається в рідну домівку. Якщо покійний побачить себе у дзеркалі, то назавжди опиниться там і не даватиме спокійно жити своїм рідним. Також деякі люди вірять, що таким чином душа покійного може забрати з собою когось з рідних.

Під час їжі

За народними повір'ями, снідати, обідати чи вечеряти перед дзеркалом не можна, оскільки так людина здатна "з'їсти" свою пам'ять, щастя та гроші. Таким чином у життя людини залучиться бідність і негаразди. Також молоді люди можуть "з'їсти" свою красу.

Раніше ми вже розповідали про те, як коти та кішки можуть змінити ваше життя на краще. Також ми пояснювали, які прикмети здатні вберегти від хвороб.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.