Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

8 міні-завдань: як швидко та ефективно прибрати на кухні

Розповідаємо, як зберігати чистоту на кухні, навіть якщо ви зовсім не маєте часу на глобальне прибирання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки по прибиранню

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Далеко не завжди ми маємо час на генеральне прибирання через неймовірну кількість справ, які виконуємо щодня. Проте підтримувати лад у домі все ще необхідно. Наприклад, деякі невеликі завдання з прибирання на кухні здатні зберегти її охайність та безпечність.

Детальніше про це пише Real Simple.

Позбудьтесь сміття навколо раковини

Наступного разу, коли ви матимете п’ять вільних хвилин, візьміть губку або навіть скребок для каструль і приберіть сміття, яке неминуче збирається навколо краю кухонної раковини. Гарний скребок впорається навіть з брудом, що збирався протягом кількох тижнів. Мало того – ви майже не витратите свій час, але отримаєте гарний результат.

Видаліть сліди потертостей

Коли ви зайняті, легко не помітити чи проігнорувати стандартний кухонний бруд:

  • бризки соусу на поверхнях;
  • відбитки пальців;
  • різні плями.

Тому рекомендується виділяти п’ять хвилин на огляд території, особливо навколо плити – найулюбленіше місце жиру та бризок.

Потім подивіться на дверні рами, передню частину кухонних шаф – особливо якщо у вас білі шафи. Також ви точно знайдете плями навколо ручок і дверних ручок. Якщо їх позбутися, то ваша кухня стане значно охайнішою.

Протріть під холодильником

Передній край холодильника, де прилад стикається з підлогою, має тенденцію збирати бруд, крихти, волосся та хутр тварин, оскільки сміття потрапляє в цю щілину.

Для швидкого чищення пропилососьте вздовж цього краю, а потім вологою тканиною протріть цю ділянку. Якщо у вас є домашня тварина, яка линяє, ви напевно зберете тонни хутра. Крім того, якщо ви або ваші діти розлили щось поруч з холодильником, ці плями необхідно витерти.

Продезінфікуйте контейнер для овочів

Згідно з дослідженням Національного наукового фонду у 2021 році, контейнер для овочів у холодильнику є найшкідливішим місцем на кухні. Виділіть лише п’ять хвилин, щоб очистити шухляду посудини, викинувши або компостуючи старі залишки їжі. Протріть його вологою тканиною, щоб видалити залишки. Потім використовуйте серветку для дезінфекції, щоб цвіль і бактерії, які можуть там ховатися.

Очистить консервний ніж

Номер четвертий у списку національного наукового фонду найшкідливіших місць на кухні – саме він. Більшість із нас, напевно, не очікує що цей кухонний інструмент міститиме сліди сальмонели, кишкової палички, дріжджів і цвілі, але результати дослідження говорять про інше.

Щоб продезінфікувати консервний ніж, збризніть його розчином 1 чайної ложки відбілювача, розмішаної в 1 літрі теплої води. Дайте йому постояти пару хвилин, потім промийте та вимийте засіб для миття посуду та теплу воду. Ретельно промийте, потім повністю висушіть, щоб запобігти утворенню іржі.

Зробіть все довкола блискучим

Це завдання має дві цілі:

  1. видалити мікроби з ручок і ручок шафи;
  2. залишити їх блискучими.

Почніть із протирання кожної ручки або ручки серветкою, що дезінфікує. Якщо ваші ручки не містять алюмінію або міді, ви можете протерти кожну з них чистою тканиною, змоченою білим оцтом. Це видалить відбитки пальців і водяні сліди, аби додати ручкам блиску.

Виперіть рушники

Звісно, технічно це завдання займає стільки ж часу, скільки звичайне прання. Але закинути рушники для посуду в прання займе лише хвилину. Якщо у вас під рукою є запасні рушники, повісьте їх замість брудних. Заміна свіжих чистих рушників може швидко зробити вашу кухню охайнішою та свіжішою.

Протріть стільниці

Навіть якщо ваша стільниця виглядає чистою (наприклад, на ній немає великих шматочків їжі чи крихт), то на ній все одно може залишиться бруд і залишки їжі. Використовуйте свій улюблений магазинний чи домашній мийний засіб і ганчірку, щоб швидко, але ретельно почистити стільниці.

Раніше ми вже пояснювали, як позбутися пилу в домі. Також ми писали про речі, які ви завжди забуваєте випрати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.