Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Зіпсують навіть чисту оселю: 6 речей, які ви забуваєте випрати

Ми звикли регулярно займатися пранням одягу, але є предмети у нашому домі, чию чистку ми постійно ігноруємо

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Поради з прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прання – буденна побутова справа, якою ми займаємося регулярно. Проте часто стаються ситуації, коли ми випадково забуваємо випрати якусь річ. Наприклад, постійно згадуємо про той самий рушник, коли вже запустили пральну машину. Або майже завжди губимо одну шкарпетку. Але як щодо більших речей? Які ми не просто забуваємо, а навіть не здогадуємося, що їх треба прати?

Real Simple ділиться списком предметів, які ви повинні прати, але, скоріш за все, не робите цього.

Чохол для матраца

Постільну білизну ми звикли змінювати та прати регулярно, але чистку наматрацника багато хто ігнорує. Хоча експерти стверджують, що прати його потрібно так само часто, як, наприклад, простирадла. Для цієї справи рекомендуються вибирати делікатний режим на пральній машинці.

Чохли від меблів

Ви постійно відчуваєте поганий запах у вітальні, хоча регулярно прибираєте? Причиною неприємного аромату можуть стати чохли для диванів, крісел та подібних меблів. Їх слід регулярно знімати та відправляти до прання. Це допоможе очистити приміщення та покращити стан повітря у кімнаті.

Декоративні подушки

Декоративні подушки починають мати зовсім не декоративний вигляд, коли вони брудні. Але ми їх сприймаємо більше як предмет інтер'єру, ніж як предмет, який повинен регулярно відвідувати пральну машину.

Проте їх багато разів переміщують, торкатуються руками тощо. Тому слід зібрати всі декоративні подушки, що є у вас вдома:

  • у спальні;
  • на кріслах;
  • диванах;
  • стільцях тощо.

На думку експертів, ці речі слід прати не рідше, ніж раз на три-шість місяців. Якщо ж ви маєте дітей чи хатніх тварин, то можна робити це частіше.

Штори

Штори мають властивість збирати багато бруду, пилу та навіть волосся. Але чимало людей рідко займаються їхнім пранням, адже це здається клопітною справою. Штори слід чистити щонайрідше – раз на рік. Проте в інтенсивній зоні будинку (наприклад, вітальня) це необхідно робити щосезонно.

Фахівці наголошують, що не всі штори можна прати у пральній машинці, тому іноді краще почистити їх за допомогою пилососа.

Ковдри

Якщо ви з тих людей, хто спить з "оголеною" ковдрою (тобто тією, що не має підковдри), то вам слід прати її раз на два тижні. Тим, хто все ж регулярно "упаковує" ковдру в підковдру, можна займатися її пранням приблизно раз у три місяці. Звісно, якщо ви відчуваєте сморід від ковдри або бачите на ній плями (наприклад, ви пролили на неї напій), то слід порушити свій графік прання та зробити прибирання якомога скоріше.

Прихватки та інші кухонні предмети

Чимало людей мають звичку регулярно прати рушники у ванній, але ігнорують рушники на кухні. Але дарма, адже на них також зберігається багато бактерій. Так само як і на прихватках. Всі вони можуть переносити багато мікробів і бактерій, що несуть загрозу для здоров'я. Тому спеціалісті радять прати їх щотижня. Також це можна зробити тоді, коли ви бачите на них бруд чи відчуваєте неприємний запах.

Раніше ми також розповідали про речі, які можуть стати причиною поганого запаху у вашій оселі. Також ми писали про місця на кухні, які ви точно давно не прибирали.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.