Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Робіть це щотижня – 6 звичок, що допомагають тримати дім у чистоті

Всі хочуть, аби їхня оселя була чистою та охайною, але далеко не всі люди мають час на регулярне та ретельне прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Лайфаки по прибиранню

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У чистий дім повертатися завжди вдвічі приємно. І хотілося, аби він був таким завжди. Проте мало хто має час на регулярне генеральне прибирання через різні клопоти. Але є щотижневі звички, які допоможуть вам утримувати чистоту в оселі. Навіть якщо ви впровадите у своє життя одну чи дві звички, то атмосфера у вашому домі вже стане значно кращою.

Real Simple пише про щотижневі задачі з прибирання, які найбільш досяжні для вашого способу життя.

Розчищення безладу

Короткі, щотижневі сеанси з прибирання сміття – це швидкий спосіб досягнути чистоти у вашому домі. Особливо це актуально для батьків, адже через дітей все може швидко перетворити на хаос. Тоді як регулярне розставляння речей на свої місця допомагає уникнути подібної проблеми.

Фахівці пропонують скласти розклад та дотримуватися його:

  • прибирати безлад у своїй коморі в першу п'ятницю;
  • а в туалеті – у третю неділю кожного місяця;
  • розбирати шафи у другий четвер і далі за списком.

Також слід прибирати безлад під час роботи. Наприклад, якщо ви діставали пігулки й помітили, що у вашій аптечці є протермінований аспірин, то слід переглянути й інші ліки на предмет цієї проблеми. Для того, аби щоб тут і тут відсортувати свої запаси, знадобиться лише п'ять хвилин.

Миття поверхонь

Хоча миття підлоги подобається далеко не всім, але це має вирішальне значення для підтримки гігієни та чистоти в домі, особливо якщо поруч є діти чи немовлята. Регулярне миття твердих поверхонь робить їх чистими та безпечними.

Спеціалісти також нагадують, що використовувати вуличне взуття у домі – погана ідея.

Зміна постільної білизни

Зміна постільної білизни може здатися великою роботою, але якщо робити це регулярно, то це може змінити все. Щотижнева зміна постільної білизни — це звичка, яка покращила нашу гігієну сну та додає загальній свіжості нашого дому.

Прибирання пилу

За словами експертів, необхідно щотижня витирати пил та пилососити, особливо на меблях і в місцях, де люди ходять найчастіше. Йдеться не лише про чистоту — це також подовжує термін служби килимів і підлоги.

Якщо у вас немає часу пилососити, то подумайте про інвестування в робот-пилосос. Його можна запускати щовечора, коли повертаєтесь з роботи або навчання, та заощадити багато часу та енергії. Такі процеси покращують запах у домі.

Прибирання ванної кімнати

Небагато речей можуть бути такими ж неприємними, як брудна ванна кімната. Тому варто щотижня мити все, що знаходиться у цій кімнаті:

  • унітаз;
  • раковину;
  • душ або ванну;
  • дзеркала;
  • світильники тощо.

Чиста та охайна кухня

Чищення приладів, раковини та перевірка холодильника на наявність продуктів із вичерпаним терміном придатності зберігають кухню гігієнічною та приємною. На цьому наголошують фахівці.

Проте йдеться не про глобальне прибирання. Навіть якщо швидко навести лад у кімнаті, то це допоможе оновити кухню після приготування обіду та підніме загальну чистоту у домі.

Раніше ми розповідали про причини поганого запаху у вашій оселі. Також ми писали про 6 зон на кухні, які ви не прибирали занадто давно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.