Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не для власників тварин – які рослини категорично не можна тримати вдома

Якщо у вас вдома є маленькі діти чи хатні улюбленці, то вам точно не можна купувати ці вазони

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Небезпечні рослини

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Рослини у горщиках та вазонах – дуже розповсюджений тип декору та дозвілля. Люди їх вибирають, купують ґрунт та добриво, доглядають за ними, шукають їм місце в оселі. Вазони знаходяться на столиках, підвіконнях, шафах, полицях тощо. Вони чудово доповнюють інтер'єр, позитивно впливають на стан повітря у домі та роблять оселю більш "свіжою" та оновленою. Але попри ці всі переваги рослин, вони також можуть нести небезпеку.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, як вберегти своє здоров'я та які рослини не можна тримати вдома.

Перш ніж купувати собі додому якусь квітку чи рослину, слід дізнатися, чи не виділяє вона небезпечні токсини. Таким чином ви ризикуєте не тільки вашим здоров'ям, а й здоров'ям близьких людей та навіть домашніх тварин.

Які рослини можуть нашкодити здоров'ю

  • Фікус. Серед фікусів існують небезпечні види. Це той тип рослин, що мають м’ясисте листя, де міститься багато соку. Коли він потрапляє на шкіру, то може викликати подразнення чи навіть набряк. Але якщо ж сік потрапляє в організм, то починається запаморочення, нудота та утруднення дихання.
  • Дифенбахія. Ця рослина має досить їдкий сік, який сильно "б’є" по травній системі та утрудняє дихання, якщо потрапить в тіло. А опиняючись на шкірі, він здатен спричинити опік.
  • Цикламен. Цикламен привабливий, але теж становить небезпеку, бо сік його стебел і коренів подразнює слизові оболонки, викликає набряки та болі в горлі, а також може ускладнювати дихання. Тому до цієї краси слід ставитися з обачливістю.
  • Аглаонема. До аглаонеми також не повинні мати доступ ні діти, ні хатні улюбленці. Річ у тому, що у стеблах та ягодах рослини міститься отруйна речовина, яка може викликати алергію та роз’їдати слизові оболонки.
  • Олеандр. А от у цієї рослини небезпечні всі її частини. Якщо ваша дитина, собака чи кішка вирішать пожувати листок, то у них може розвинутися порушення серцевого ритму. А попадання соку олеандра в очі загрожує сліпотою. Не можна навіть спалювати гілки олеандра у приміщенні, адже легко можна отруїтися димом.
  • Молочай. У стеблах рослини міститься"молочко". Якщо воно потрапляє у ваше тіло, то виникають вже знайомі симптоми: опік слизових, запаморочення і нудота.
  • Азалія. Загальновідомо, що потрапляння її соку в організм викликає печію, нудоту та навіть діарею. Але це ще не все. Адже якщо вчасно не надати людині чи тварину медичну допомогу, то небезпека порушення роботи серцево-судинної та нервової систем.

Тому наполегливо радимо дізнатися всі нюанси щодо покупки рослин, особливо якщо ви мешкаєте з кимось. Інших людей слід попередити, а от від тварин чи дітей вазон краще ховати. Або ж не купувати його взагалі.

Раніше ми також розповідали, яка побутова техніка здатна нашкодити тварині. Також ми вже писали поради для власників тварин щодо прибирання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.