Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Історії, що надихають – книги про жінок, які варто прочитати

Розповідаємо, з якою літературою ви повинні ознайомитися, щоб краще зрозуміти проблеми жінок та актуальність фемінізму у суспільстві

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Книги про жінок

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

8 березня – Міжнародний жіночий день – поступово втрачає в Україні статус свята про "квіти, красу та жіночність". Все більше українці та українки роблять акцент цього дня на правах жінок та їхньому вкладі у суспільство. І якщо ви хочете краще зануритися у цю тему, то радимо виділити час на вихідних та ознайомитися з літературою, що дуже доречна до цього свята.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає про книги, що написані жінками про жінок.

"Becoming" Мішель Обама

Коли думаєш про успішних жінок сучасності, то важко не згадати про Мішель Обаму. Чимало людей все ще засмучені через те, що вона не стала балотуватися на пост президента США. Але це вже сьогодення.

До того як стати іконою жіночого успіху в Америці, Мішель пройшла довгий і тернистий шлях. У своїх мемуарах вона розповідає про дитинство, кар'єру, чоловіка, материнство, перемоги та поразки на дорозі свого життя. Вона ділиться яскравою та особистою історію, яка надихнула мільйони.

"Феміністки не носять рожевого та інші вигадки" Кертіс Скарлетт

Щодо фемінізму існує чимало стереотипів і упереджень. Жінки, що відкрито називають себе феміністками, зіштовхуються з ними ледь не щодня.

Дана книга є збіркою історій видатних та успішних жінок, що діляться власним життєвим досвідом. Тут відсутні постулати течії, історія руху чи інші речі, з якими можна ознайомитися у Вікіпедії. Лише розповіді абсолютно різних жінок, які демонструють, що обличчя фемінізму – живе та справжнє.

"Книга Міф про милу дівчину. Як побудувати казкову кар'єру і не перетворитися на чудовисько." Фран Гаузер

Вираз "залізна леді" чули всі. Але чи обов'язково жінці ставити нею, якщо їй апріорі не притаманні подібні риси? Чи потрібно змінитися, аби досягнути успіху в кар'єрі?

Авторка цієї книжки Фран Гаузер – інвесторка, бізнес-консультантка і філантропка – ділитися з читачами й читачками своїм досвідом, де розповідає про те, що не обов'язково вдягати на себе маску стереотипної лідерки. Її історія допомагає жінкам залишатися собою, дізнатися силу власної доброти та емпатичності, але при цьому збудувати кар'єру.

"Книга Бійцівський клуб феміністок". Джессіка Беннетт

Всі жінки час від часу зіштовхуються з сексизмом. Хтось – частіше, хтось – рідше. Але різні гендерні стереотипи є частиною нашого буденного життя.

Книга містить історії жінок, що зіштовхнулися з дискримінацію на роботі та поради, що допоможуть впоратися з цим. "Бійцівський клуб феміністок" доводить, що сексизм на роботі все ще існує. І жінкам все ще доводитися виборювати, здавалося б, стандарті права.

"Майже доросла. Книжка про дівчат і для дівчат". Ірина Славінська

Ірина Славінська – перекладачка, письменниця, журналістка, громадська діячка, феміністка – розповідає про реальне дорослішання дівчат та проблеми, з якими вони будуть зіштовхуватися. Авторка допомагає дівчатам зрозуміти себе та трошки осягнути світ, у якому всі ми живемо.

Проте дорослі жінки також можуть багато чого почерпнути з книги, адже вона охоплює чимало сфер нашого життя, з якими важко впоратися навіть тим, чиє дитинство залишилося далеко позаду.

Раніше ми вже писали про книги, які має прочитати кожен. Також ми вже писали, чому читання художньої літератури є корисним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.