Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Мають бути у вашій бібліотеці – класичні книги, які слід прочитати кожному

Ці книжкові історії ідеально підійдуть, аби зайняти вас у зимовий вечір суботи чи неділі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Класична література на вечір

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ми звикли демонізувати класичну літературу. Вона здається нам нудною, не актуальною та асоціюється з нав'язливою думкою шкільних вчителів. Проте у дорослому віці ніхто не змушує відкривати певну книгу та писати твори за її сюжетом. Але все ж існують книжки, які отримали всесвітнє визнання та є безсмертною класикою літератури.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала список класичних творів, з якими має ознайомитися кожен.

Які книги ви повинні прочитати

Навіть якщо з деякими з цих книжок ви були знайомі раніше, то перечитати їх ще раз не буде марною втратою часу. Можливо, ви помітите щось, на що раніше не звертали увагу. Особливо, якщо останнього разу читали твір ще у підлітковому віці. Тоді на безліч речей ви зможете подивитися під іншим кутом.

  • Великий Гетсбі. Великий Гетсбі є класикою американської літератури. Проте далеко не всі українці знайомі з твором Скотта Фіцджеральда.
    Книга належить до того типу романів, які не мають певної аудиторії. Цю книжку може прочитати будь-хто, адже вона присвячена вічними темами, які продовжують хвилювати розуми людей: кохання, смерть, зради, життя та його сенс тощо.
  • Портрет Доріана Грея. Роман Оскара Уайльда отримав світову популярність. І ви точно бачили цитати з цього твору. Але чому варто ознайомитися саме з книгою?
    "Портрет Доріана Грея" має дивовижну особливість. Книга розповідає про занепад душі та особистості, гріхи, страхи, саморуйнування, внутрішні конфлікти, проте робить це з неповторним гумором та надихаючими мовними зворотами. Книга читається на одному диханні, а "післясмак" залишається надовго.
  • Джейн Ейр. Чимало людей, які не є прихильниками подібної літератури, все одно чули про цю книгу. І далеко не один раз.
    "Джейн Ейр" – один з найвідоміших романів світу, класика англійської літератури та один з перших феміністичних творів. Книжка підіймає багато актуальних тем: рівність, свобода, кохання, жорстокість та вибір. Вибір, з яким всі ми зіштовхуємося у нашому житті.
  • Вбити пересмішника. Роман Харпер Лі є однією з найкращих книг, які існують на світі. І якщо вам цікаво, про що ж цей дивовижний твір, то хочеться відповісти – про все одразу.
    Про дискримінацію, рівність, дитинство, дорослішання, стосунки дітей і батьків, любов та як бути людиною. З цією книгою варто познайомитися особисто, аби зрозуміти її значущість у світі літератури. Такі твори не залишають людей байдужими, а ділять їхнє життя на "до" та "після".

Класична література на то і є класичною, бо вона універсальна. Подібні романи порушують вічні питання, якими задаються всі. Вони дозволяють своїм читачам розширити свій кругозір та подивитися на світ іншими очима, незалежно від їхнього місця проживання, віку та інших характеристик.

Раніше ми також розповідали, чому читання класичної літератури є корисним. Також ми вже пояснювали, як прочитати багато книжок у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.