Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

7 лайфхаків: як прочитати багато книжок у 2024 році

Ці поради допоможуть вам прочитати багато літератури протягом 2024 та зробити читання вашою повсякденною звичкою

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як почати читати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато людей мають звичку ставити собі за мету на новий рік почати більше читати. Або, можливо, ви мали можливість порахувати кількість книг, з якими ознайомилися у 2023 році, і ця цифра вас сильно засмутила. Тоді саме час виділити більше можливостей, аби почати більше читати. Проте як саме це зробите?

Редакція сайту Pro Гроші зібрала поради, які допоможуть вам виробити подібну корисну звичку.

Книга має бути завжди з вами

Найпростіший спосіб почати читати – це завжди мати з собою книгу. так ви завжди зможете виділити час на читання:

  • чекаючи автобус на зупинці;
  • знаходячись у черзі до лікаря;
  • під час поїздки на роботу чи додому тощо.

Не маєте можливості постійно носити з собою книгу? Це не біда, адже ви завжди можете скачати книгу на свій смартфон. Фахівці зазначають, що набагато корисніше буде прочитати книгу, ніж гортати стрічку соціальних мереж.

Зробіть читання регулярною звичкою

Читання книг має стати вашою щоденною звичкою. Наприклад, якщо ви складаєте список своїх справ, то впишіть читання серед інших пунктів. Якщо ваш розпорядок дня буде чітким та постійним, ви легко перетворите це на звичку.

Ще одна чудова техніка – це читати спринтами. Все, що вам потрібно зробити, так це встановити таймер і читати без будь-яких відволікань, аж поки час не закінчиться. Ця порада дуже допоможе тим, хто має проблеми з концентрацією.

Підготуйте заздалегідь список читання

Можливо, ви просто не знаєте, з чим саме хочете ознайомитися? Одна є дієвих порад для того, аби почати читати – завжди мати список книжок, які вам цікаві. Знайдіть якесь джерело, яке завжди буде вас забезпечувати свіжою літературою: Telegram-канал, Youtube блогер, рекомендації з Tiktok тощо.

Слухайте аудіокниги

Аудіокниги – чудовий спосіб ознайомитися з різними історіями, при цьому займаючись іншими справами. Замініть свій звичайний плейлист на аудіокниги і ви зможете слухати їх завжди:

  • під час пробіжки чи відвідування спортзалу;
  • їзди на машині;
  • прогулянці з собакою;
  • походу по магазинам;
  • миття посуду тощо.

Звичайно, що прослуховування аудіокниги – це не читання, але це може допомогти поступово повернутися до звички слідкування за певними історіями. Тому чому б вам не спробувати розпочати серію книг, прослухавши першу як аудіокнигу, а потім перейшовши до фізичної книги?

Закінчуйте книгу, якщо вона вам не подобається

Не бійтеся закрити книжку, якщо сюжет здається вам не цікавим. Ви не зобов'язані її дочитувати просто тому, що колись почали це робити. Читання може здаватися неприємним, якщо ви просто намагаєтеся закінчити історію.

Відкладіть книгу та почніть іншу. Хто знає, можливо, що згодом ви захочете до неї повернутися. Проте зараз дайте собі перерву від цієї літератури.

Комфортне середовище

Вам може бути непросто зосередитися, якщо під час читання ви будете чути телевізор, музику чи інші гучні звуки. Тому перед тим, як взяти до рук книгу, подбайте про те, щоб ви не звертали увагу на відволікаючі фактори.

У теплу пору року ви можете виходити з книгою на вулицю чи балкон. А взимку можна читати у ліжку, перед сном, аби краще засинати.

Друзі по книзі

Знайдіть людей, з якими ви зможете обговорювати прочитані книги, ділитися враженнями, власними здогадками, діліться рекомендаціями тощо.

Крім того, таким чином ви зможете знайти нові цікаві жанри чи авторів.

Зробіть читання соціальним, і це буде вас мотивувати скоріше прочитати той чи інший розділ, щоб обговорити його наступного разу.

Раніше ми також розповідали про інші корисні звички, які зроблять ваше життя краще. Також ми вже писали про книги, які слід прочитати у 2024 році, аби розбагатіти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.