Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Поради для власників тварин: як зберігати оселю в чистоті

Ці 14 порад мають знати всі люди, що мають вдома кішок чи собак, адже таким чином зберігати порядок вдома набагато легше

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради для власників домашніх тварин

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Звісно, що власники тварин обожнюють своїх хатніх улюбленців. Проте, скільки б позитивних емоцій не приносили хатні тварини, вони також створюють і багато труднощів, зокрема у процесі прибирання.

Як зберігати максимальний порядок в будинку чи квартирі, якщо ви є власником кішок чи собак, розповіли Алісія Соколовскі, президентка та співгенеральна директорка AspenClean, і Кеті Кохун, директорка із франшизи Two Maids.

Валик для видалення шерсті

Валик для ворсу – один з тих засобів, що має постійно знаходитися вдома у власників тварин, аби швидко та просто видалити шерсть з одягу. Однак його можна використовувати й для інших речей:

  • поверхні диванів;
  • стільців;
  • пуфів;
  • штор.

Харчова сода для видалення запаху

Інколи домашні тварини можуть залишати після себе неприємний запах. Харчова сода ж має властивості їхньої нейтралізації, тому часто використовується для поглинання й усунення особливо неприємних запахів.

Слід лише посипати килими, меблі та постільні приналежності для домашніх тварин. Після цього сода залишається на речах на 15-30 хвилин. Далі її слід пропилососити.

Захист зливу для душу від шерсті

На жаль, але потрапляння шерсті хатніх тварин у душ під час купання неминуче, але є способи звести ці неприємності до мінімуму.

Наприклад, розчісування собаки чи кота перед купанням допомагає видалити слабку шерсть.

"Використовуйте щітку для догляду, яка підходить для типу шерсті вашого вихованця, щоб зменшити її випадання під час купання. Також розумно поставити над зливом пастку для шерсті, щоб вона не забивала труби", – каже Алісія Соколовскі.

Чохли для меблів

Чохли здатні захистити тканину меблів від пошкоджень і небажаних запахів. За словами Соколовскі, більшість подібних чохлів зроблені так, щоб їх можна було легко зняти й випрати, бо регулярне прання допомагає підтримувати чистоту в оселі.

"Під час купівлі чохлів обирайте ті, які зроблені з матеріалів, зручних для домашніх тварин. Вони мають бути міцними та стійкими до зношування. Уникайте матеріалів, які можуть бути легко проколоті або порвані кігтями вашого вихованця", – зазначила експертка.

Витирайте лапи тварині

Кожен раз, коли ваша тварина опиняється за межами дому, їй варто витирати лапи, особливо якщо на вулиці була злива чи брудна земля. Зробити це слід вологою ганчіркою.

Килимок для сміття

Власники котів та кішок знають, що ці тварини мають схильність розкидати наповнювач свого лотка. Тому фахівці радять використовувати килимок для сміття, аби наповнювач не розлітався по підлозі.

"Килимки з текстурованою поверхнею особливо ефективні", – підкреслює Соколовскі.

Правильний лоток

Ще один метод запобігти розкиданню сміття – це правильний туалетний лоток. Вибір туалетного лотка з високими стінками не дозволяє кішкам вигрібати або розкидати сміття за межі туалету, що допоможе зберегти чистоту в оселі.

Регулярне прання речей для тварин

Слід регулярно чистити всі підстилки, подушки та будиночки, щоб запобігти появі запахів і скупченню шерсті.

Проте не забувайте, що необхідно використовувати миючі засоби, що безпечні для домашніх тварин, або чохли, які можна легко зняти й випрати. Якщо чохли не знімаються, то використайте лайфхак з содою, про який згадувалося раніше.

Регулярне прибирання

Не дозволяйте шерсті домашніх тварин заполонити ваш дім, регулярно використовуючи віник та пилосос.

"Використовуйте пилососи з насадками для шерсті домашніх тварин або спеціальні моделі для шерсті домашніх тварин, призначені для боротьби з випадінням шерсті", – наголошує Соколовскі.

Регулярний догляд

Зазначається, що щоденне розчісування та регулярне купання тварини допомагають зберегти будинок чистим. Крім того, ви захистите підлогу та двері від пошкоджень, підстригаючи кігті вашого хатнього улюбленця.

Фахівці радять звертатися до грумера чи ветеринара, бо вони зможуть зробити це ефективно та правильно.

Гумова рукавичка для видалення шерсті

Гумова рукавичка допоможе позбутися шерсті, яка застрягла у меблях – її слід намочити, а потім зібрати нею шерсть.

Килимок під тарілку з їжею

Щоб корм не розлетівся всюди, поки ваш улюбленець їсть, підкладіть під тарілку килимок. Він також допоможе утримати розлиту рідину.

Швидке прибирання безладу

Наголошується, що швидке й ефективне прибирання необхідне для підтримки чистоти в оселі. Для початку слід зішкрябати якомога більше сміття. Потім ці ділянки очищаються водою та мийним засобом. Якщо запахи все ще залишилися, то вони посипаються харчовою содою, а через деякий час її потрібно пропилососити.

Кігтеточка

Кігтеточка допоможе вам зберегти ваші меблі у безпеці від котячих кігтів. Зазначається, що коти можуть дряпати, аби позначити свою територію та точити кігті. Кігтеточка візьме цю функцію на себе.

Раніше ми вже розповідали, як орендувати квартиру з домашнім улюбленцем. Також ми писали про рослини, які можуть нашкодити вашим тваринам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.