Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Перевірте ці місця – 6 зон на кухні, де ви не прибирали занадто довго

Під час прибирання на кухні ми досить часто ігноруємо певні місця, хоча там теж накопичуються бруд та бактерії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прибирання на кухні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ми досить часто прибираємо на кухні: очищаємо підлогу, наводимо лад у холодильнику, миємо посуд, раковину, плиту, різні полички тощо. Проте є місця, про які досить часто забуваємо. Хоча вони теж потребують нашої уваги.

Детальніше про це пише The Spruce.

Будь-які ручки, екрани та сенсорні панелі

Кожен прилад на вашій кухні має певний тип панелі керування (наприклад, кнопки). Або ж ручки, до яких торкаються щоразу під час використання.

Важливо кожного тижня мити всі ці місця, нехай вони й не сильно впадають у вічі. Зробіть це за допомогою спеціальної серветки або спрею для дезінфекції та чистої тканини чи паперового рушника.

Губки, щітки та посудні серветки

У багатьох домівках використовують целюлозні губки, щітки для миття раковин і тканинні кухонні рушники. На жаль, кухонні губки та щітки для чищення будуть містити у собі високий рівень бактерій, якщо їх не мити та дезінфікувати належним чином.

Якщо ви використовуєте ці продукти, то мийте їх у гарячій воді після кожного приготування їжі або чищення. Щітки для миття раковини або овочів можна просто помістити в посудомийну машину.

Обробні дошки

Обробні дошки, особливо дерев’яні, можуть утримувати бактерії в крихітних закутках і щілинах, які з’являються навіть після одноразового використання. Важливо мати окремі дошки для різних цілей:

  • фруктів;
  • овочів;
  • м'яса.

Фахівці радять мити їх після кожного використання за допомогою гарячої води та мильного засобу. Дошки необхідно повністю висушити паперовим або чистим кухонним рушником. Якщо ви залишите їх висихати, то там можуть розповсюдитися бактерії, які дуже полюбляють вологе середовище. Ви також можете вибрати дошки, які можна помістити в посудомийну машину для ретельного очищення

Багаторазові ланч-бокси, пляшки для води тощо

Щоразу, коли ви використовуєте багаторазовий контейнер чи пляшку для напоїв, виникає ймовірність зараження бактеріями, якщо ці предмети не були належним чином очищені.

Контейнери слід повністю розібрати та помістити в посудомийну машину або помити гарячою водою з милом, сполоснути гарячою водою та повністю висушити.

Стільниці

Вам може здатися, що звичайного протирання цілком достатньо, проте насправді стільниці потрібно мити набагато ретельніше. Часто саме на них кладуть не тільки продукти, але й сумки з покупками, гаманці, кредитні картки, телефони, гроші тощо.

Виділяйте час щотижня, аби "зайти" в кути, під дрібну побутову техніку та інші подібні місця.

Сільнички та перечниці

Останнє брудне місце, на яке варто звернути увагу, – кухонні сільнички та перечниці. Ретельно протирайте їх дезінфікуючою серветкою після кожного приготування їжі, а щотижня – ретельно мийте.

Раніше ми також розповідали, як власникам тварин зберігати оселю в чистоті. Також ми писали про найбрудніші місця у спальні, у яких ви точно забуваєте прибирати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.