Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Графік прибирання: які речі в домі слід мити щотижня, щомісяця та щороку

Новий рік – це чудова можливість запровадити нові звички щодо прибирання в оселі

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Графік прибирання в домі

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Іноді через роботу, навчання та інші труднощі прибирання може відійти на другий план у нашому житті. Проте згодом це матиме негативні наслідки, адже доведеться витратити години на те, щоб створити порядок в оселі. Тому розумним рішенням буде притримуватися певного графіку, який допоможе тримати все під контролем.

Real Simple розповідає, що саме ви повинні прибирати щотижнево, щомісячно та щорічно, аби "розвантажити" себе.

Що треба прибирати кожного тижня

Те, чого ви найчастіше торкаєтесь, потребує найбільше вашої уваги:

  • дверні ручки;
  • вимикачі;
  • крани;
  • клавіатури тощо.

З цими предметами щодня десятки разів контактують руки декількох людей, тому вони ідеальні для розповсюдження бактерій. Крім того, регулярне прибирання цих речей знизить ризик розповсюдження хвороб.

Зони інтенсивного руху. Сюди належать, наприклад, полички для зберігання взуття, місце для зберігання пошти, стільниці на кухні. За тиждень на них накопичується багато бруду та пилу. До того ж ці місця досить швидко переповнюють речами.

Простирадла та рушники. Банні та кухонні рушники, а також простирадла рекомендується прати щотижнево. Таким чином ви убезпечити себе від зайвих мікробів та алергій.

Що треба прибирати кожного місяця

Побутова техніка. Можливо, що ви регулярно протираєте свою техніку від пилу та відбитків пальців, однак варто раз на місяць ретельно очищати прилади. Не забувайте також мити духовку, мікрохвильову піч та холодильник. Тоді вони будуть ефективніше працювати та довше служити.

Холодильник. Щомісяця ретельно мийте середину холодильника та утилізуйте протерміновані продукти.

Шафи. Вам також слід регулярно наводити лад у своїй шафі. Огляньте всі свої речі. Якщо щось зламалося, більше не потрібне, то позбудьтеся цього. Впорядкуйте всі предмети, і це буде заощаджувати ваш час у майбутньому.

Що треба прибирати раз в рік

Водостічні жолоби. Якщо ви живете не в квартирі, а в будинку, то вам треба раз на рік очищати водостічний жолоб. У ньому протягом року накопичується різне сміття, листя, пліснява, що у подальшому може призвести до пошкодження водою та проблем з дахом. Найкращий час для очищення жолобів – весна чи осінь.

Системи опалення, вентиляції та кондиціювання. Всі ці предмети допомагають вам відчувати себе комфортно у власному домі. Віддячте їм та мийте їх раз на рік. Крім того, завдяки регулярному очищенню вони працюватимуть краще. Стосується це й чавунних батарей, які накопичують на собі багато пилу.

Матраци. Матраци мають здатність накопичувати в собі крихти та пил. Тому ретельно очищуйте їх пилососом або відправляйте до хімчистки, аби уникнути алергій чи розповсюдження комах.

Раніше ми вже розповідали, у які дні не можна робити генеральне прибирання. Також ми вже писали про речі для дому, на яких категорично заборонено заощаджувати гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.