Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Післяноворічне прибирання – як відмити кухню після свят

Ці поради змусять вашу кухню сяяти навіть після такого випробування, як підготовка до святкового застілля

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Прибирання після нового року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий рік та Різдво підійшли до свого логічного завершення, і ми поступово повертаємося до свого буденного та звичайного життя. І одна з головних проблем, з якою нам доведеться зіткнутися, це прибирання, зокрема прибирання кухні. Можливо, що кухня буде здаватися вам найбруднішою з усіх кімнат, адже саме там відбувається приготування їжі напередодні свят.

Редакція сайту Pro Гроші пояснює, як саме прибирати у кухні, аби швидко та ефективно навести там лад.

Холодильник

Скоріше за все, перед святами ви завантажили холодильник та морозильну камеру купою різноманітних продуктів. Проте тепер, коли вільного місця вдосталь, настав час, аби все ретельно помити та утилізувати зіпсовану їжу. Це дозволить позбутись неприємних запахів та покращить ефективність роботи холодильника в рази.

Шафи та шухляди

У процесі готування ми постійно переставляємо у шафах продукти у спробах щось взяти чи поставити назад:

  • крупи;
  • макарони;
  • спеції;
  • цукор;
  • сіль тощо.

І зовсім не дивно, якщо у поспіху ви щось просипали. Але наразі ви маєте час все прибрати:

  • дістаньте запаси із шаф;
  • розберіть їх за терміном придатності;
  • полиці помийте;
  • перевірте цілісність посуду.

Таким чином ви звільните для себе на кухні ще трохи місця.

Поверхні

Перед святами ви багато чого різали та розмішували на столах. Тому з різних продуктів (м’ясо, овочі та інші) туди могли потрапити бактерії. Тому після святкуванні варто вибрати відповідний миючий засіб та обробити всі поверхні.

Вимикачі та ручки

Слід пам'ятати, що після святкових приготувань ви та інші члени вашої родини торкалися ручок дверей та вимикачів на кухні. І, варто зазначити, що ваші руки не завжди були ідеально чистими. Тому не забудьте протерти ці зони мильним розчином та обробити дезінфікувальним спреєм.

Мийка

На мийку у свята припадає значне навантаження, тому лише зовнішнім очищенням тут не обійдешся. Спершу слід засипати в злив профілактичну дозу засобу для труб. Це може бути, наприклад, просто чашка харчової соди, до якої додають чашку білого оцту. До того ж содою та оцтом можна чистити саму раковину та полірувати змішувачі.

Плита

Плита є центром подій на кухні напередодні свят. Тому не дивно, що на ній накопичується найбільше бруду. Проте прибирання залежить тут від виду плити – індукційна чи газова плита.

Якщо на кухні у вас стоїть індукційна плита, то прибирання не займе у вас багато часу. Для початку змочіть чисту губку у теплій воді та нанесіть на неї кілька крапель засобу для миття посуду. Далі ретельно протріть плиту, промийте губку під проточною водою та ще раз протріть поверхню, щоб позбутися залишків миючого розчину.

Якщо ж плями виявилися стійкі, то потрібно нанести спеціальний розчин для чищення індукційних плит.

А от для миття поверхні газової плити спочатку необхідно зняти з поверхні решітку та газові ковпачки. Далі у ємність набирається тепла вода та додається кілька крапель засобу для миття посуду. Губка змочується у подібному розчині та ретельно протирається плита. Наприкінці всі деталі слід повернути на свої місця.

Раніше ми розповідали, у яких місцях накопичується найбільше бруду. Також ми вже писали про речі, які слід утилізувати з вашого гардеробу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.