Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не пропустіть ці місця – де у квартирі накопичується найбільше бруду та пилу

Розповідаємо, як якісно зробити прибирання в оселі та як ефективно боротися з пилом у кімнатах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Лайфхаки для прибирання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Всі ми влаштовуємо вдома прибирання. Але дуже часто результат виявляється зовсім не той, на який ми розраховували. Що ж робити у таких випадках?

Редакція Pro Гроші зібрала список порад, які змусять вашу квартиру "засяяти".

Як позбутися пилу

Починати прибирання завжди потрібно саме зі зміни постільної білизни, бо на ній накопичується багато пилу. В ідеалі потрібно пропилососити матрац, і лише після цього застилати свіжі простирадла. Цю процедуру слід проводити щотижнево.

Очищення штор. На цьому текстилі також збирається величезна кількість пилу. Очевидно, що прати штори щотижня неможливо, бо це забирає багато часу й енергії. Але їх можна пилососити або протирати рушником. І, знову таки, це потрібно робити не рідше, ніж раз на тиждень.

Прибирати пил потрібно за допомогою ганчірки з мікрофібри. Вона ідеально підходить для цієї роботи. Також ви можете використовувати ганчірку зі 100% бавовни.

Таку ганчірку рекомендується використовувати разом з розчином, який створює антистатичний ефект. Таким чином пил довго не осідатиме на поверхні меблів.

Рецепт розчину простий: до 1 л теплої води потрібно додати 200 мл яблучного оцту та розмішати. Суміш наносять на необхідну поверхню, а потім протирають ганчіркою.

Коли всі поверхні вже чисті від пилу, то необхідно пропилососити підлогу. Починати потрібно з найчастіше відвідуваних ділянок, потім поступово переходити до важкодоступних куточків кімнати, а вже потім прибрати біля виходу.

Останній етап ефективного прибирання від пилу – вимити підлогу за допомогою вологої ганчірки.

Де ще найбільше накопичується бруд та пил

Є місця, де завжди накопичується найбільше бруду. Йдеться про:

  • Антресолі та верхню частину шаф. Вони розташовані під стелею, можуть накопичувати велику кількість пилу. Ви їх можете не бачити, але ці частинки пилу постійно витають у повітрі, тому мають тенденцію осідати на піднесених поверхнях.
  • Люстри та світильники. Ви здивуєтесь, наскільки зміниться освітлення у кімнаті, якщо ретельно протерти скляні плафони люстр та світильників. Видалення шарів бруду та пилу з цих поверхонь забезпечить проникнення максимальної кількості світла у кімнату.
  • Картини та фоторамки. На фоторамках та картинах постійно накопичується пил. Це можна побачити, якщо провести по цим речам пальцем, адже на руках залишиться сірий слід пилу. Звісно, не бажано чіпати делікатне полотно, але рекомендується регулярно протирати рамку. Це збереже її зовнішній вигляд і запобігатиме накопиченню небажаного пилу.

Ванна кімната також ідеальне середовище для розмноження мікробів через високу вологість. Щоб "обеззброїти"мікробів, регулярно очищайте контейнер, де зберігаються зубні щітки, щоб у ньому не залишалося шкідливих бактерій, які можуть бути перенесені на вашу зубну щітку.

Не забувайте також про обслуговування пральної машини. Так, навіть прилади для прибирання та чистки потребують регулярного догляду та очищення. Почніть з протирання гумового обідка. Це допоможе видалити залишки порошку та вологи. Це не тільки зробить пральну машину чистішою, але й подовжить термін її служби.

Раніше ми вже пояснювали, як створити ілюзію чистої оселі. Також ми розповідали, яких речей варто позбутися перед святами

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.