Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Звільніть місце для нового: яких речей варто позбутися перед святами

Розповідаємо, як підготувати свою квартиру до грудневих свят і які речі краще викинути під час прибирання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як підготувати квартиру до свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже зовсім скоро починаються грудневі свята. І зустріти їх всі хочуть у чистоті, красі та гармонії. Але для цього потрібно приборкати безлад у домі та викинути багато речей.

Про це детально розповідає Homes & Gardens.

Аби полегшити собі задання, потрібно зосередитися на трьох важливих місцях. Йдеться про коридори, комори та зони, де зберігаються старі (іноді й зовсім непотрібні) прикраси. Саме ці приміщення, як правило, або погано прибираються, або взагалі не прибираються перед святами, проте їх не потрібно ігнорувати.

Старі прикраси

Багато людей продовжують зберігати безліч не потрібних прикрас, хоча вони вже давно не актуальні. Також у коробках з декором завжди можна знайти багато зламаних прикрас, які просто лежать без діла, бо їх шкода викинути, але застосувати як декор вже неможливо. Проте це потрібно зробити, аби звільнити місце для нових речей.

Фахівці впевнені, що з самого початку треба відсортувати та передивитися старі прикраси, а потім вже купляти нові.Все непотрібно слід викинути, а гарне – комусь віддати. Це не просто звільняє простір, але й створює свіжу та оновлену атмосферу та формує святкову естетику. Також подібна практика здатна полегшити розбирання святкового декору в січні, вже після закінчення свят.

Безліч взуття та різні пакунки в коридорі

Спеціалісти завжди дотримуються кількох правил, які допомагають усувати та запобігати безладу в коридорах. Одне з цих правил – це викидати абсолютно всі непотрібні пакети, коробки, упаковки та складати взуття перед настанням свят.

Фахівці радять починати з того місця, яке або найбільше турбує, або перше, яке впадає у вічі, коли заходиш у дім. Зазначається, що зазвичай основна проблема це – купа взуття і коробок.

Протерміновані речі з комори

У холодильнику, наприклад, люди звикають прибиратися досить регулярно, бо неприбраний холодильник викликає багато труднощів та дискомфорту. Але до комори руки часом не доходять. Хоча там можна знайти багато протермінованих продуктів. І краще це зробити до того, коли там утвориться неприємний запах або заведеться мушка.

Передсвятковий період – ідеальний час, щоб навести порядок у коморі та звільнити місце для нових та необхідних вам товарів.

Який святковий декор буде актуальний для 2023 року

Ми вже писали раніше, що додавання органічних елементів, (наприклад, цитрусових) у різдвяний декор є гарною тенденцією. Експерти наголошуються, що свята – це завжди прекрасний час, щоб поекспериментувати й додати прекрасні штрихи, будь це журавлина чи навіть сезонні квіти.

Наприклад, завжди можна придбати мішки сушених апельсинів або зробити їх самостійно. Для цього треба:

  • нарізати фрукти;
  • викласти їх на застелене деко;
  • покласти у духовку за 140 градусів і запікати приблизно дві години.

Так само можна зробити з яблуками. Після цього цими підсохлими фруктами вже можна прикрашати певні місця в оселі чи навіть ялинку.

Якщо вас цікавить як ще можна прикрасити свій дім до свят, то ви можете ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Раніше ми також пояснювали, як "освіжити" квартиру без ремонту. Також ми розповідали про дизайнерські лайфхаки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.