Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Порядок вдома: лайфхаки, які допоможуть під час прибирання

Ці способи допоможуть вам зробити процес прибрання в оселі швидким, простим та ефективним

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки для прибирання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рано чи пізно всім нам доводиться наводити лад у власному домі. Комусь подобається процес прибирання, але комусь дуже важко змусити себе підтримувати житло в чистоті.

Редакція Pro Гроші зібрала лайфхаки, які допоможуть вам швидко та просто навести порядок в оселі.

Отже, для якісного прибирання потрібно:

  1. Сконцентруватися. Зазвичай під час прибирання увага розсіюється, бо ми не знаємо, з чого почати, тому й хапаємося за все одразу. У якусь мить ви просто втомитесь, а купа незроблених справ залишиться. Тому, починати прибирання треба з чогось одного та конкретного, поступового переходячи на інше. Наприклад: спочатку ви прибираєте своє робоче місце і тільки потім переходите до шафи.
  2. Позбутися зайвих речей. Перекладання різних предметів з одного місця на інше займає купу вашого часу та сил. Тому потрібно замислитися над цінністю цієї речі. Якщо вона не потрібна, не викликає позитивних емоцій – її слід викинути чи комусь віддати.
  3. Не шукати "простих" рішень. Друга шафа, комод, полиця чи інші предмети меблі не позбавлять від потреби у прибиранні. Якщо ви продовжите накопичувати речі, то вони знову і знову будуть створювати безлад, тільки він буде ставити більше з кожним днем.
  4. Сортувати. Якщо у шафі постійно панує безлад, то одяг слід розмістити за кольорами та сезонністю. Тобто літні речі мають знаходитися далеко від зимових. Також поруч не мають знаходитися білі сорочки та темні футболки. Таким чином ви зможете підбирати собі одяг, але при цьому не влаштовувати кожного разу хаос.
  5. "Модернізувати" життя. Паперові носії інформації створюють додатковий безлад на робочих поверхнях та накопичують на собі пил. Різні журнали, газети, блокноти, зошити періодично треба перебирати та утилізовувати. Якщо щось з цього можна замінити сучасними гаджетами, то зробіть це.

Які ще поради допоможуть створити порядок в оселі

Якщо, на вашу думку, прибирання є надто важким процесом, то цей метод може вас врятувати.

Homes & Gardens розповідає про правило 10-10-10, яке зробить ваше життя значно простіше.

Цей спосіб дуже легкий: ви витрачаєте 10 хвилин на 10 місць. І у кожному місці ви маєте позбутися 10 речей. Але не хвилюйтеся: 10 місць не обов'язково мають бути різними кімнатами чи навіть знаходитися у різних кімнатах. За кожне місце ви можете вважати поличку чи шухляду, наприклад.

Починати треба зі списку, аби перерахувати місця, які найбільше потребують прибирання. Встановіть таймер на 10 хвилин і беріться за роботу. Для початку можете прибрати 10 літніх речей, які не будете носити у найближчі пів року.

Корисно мати пакет чи кошик для зайвого одягу або навіть для всякого мотлоху, який ми часто накопичуємо у шафі, бо кладемо його туди у поспіху.

Далі фахівці радять братися за ванну кімнату і шукати там зайві предмети: баночки, тюбики тощо. Не забудьте про кухню, де треба прибрати в холодильнику та шафі. Наостанок наведіть лад у вітальні, зокрема на столі та в шафі.

Раніше ми також розповідали про лайфхаки для любителів макіяжу. Також ми пояснювали, яких речей варто позбутися перед святами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.