Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Лайфхаки для любителів макіяжу: як тестувати косметику в магазинах

Розповідаємо, які поради допоможуть вам протестувати декоративну косметику безпечно для вашої шкіри

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як правильно тестувати косметику

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато людей надають перевагу придбанню декоративної косметики саме офлайн. Це не дивно, адже у фізичних магазинах можна точно дізнатися колір і запах продукту, перевірити стійкість та текстуру тощо. Але як правильно це зробити ? Пробники містять безліч різних мікроорганізмів і бактерій. Тому потрібні способи, які допоможуть мінімізувати або взагалі уникнути ризиків потрапляння на шкіру обличчя шкідливих мікробів.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала поради, які допоможуть вам обрати товар, але й також зберегти власне здоров'я.

Тіні для повік

Тестувати тіні для макіяжу очей найкраще ватними паличками. Першою з тіней знімається верхній шар продукту. А вже другою можна нанести тіні.

Багато клієнтів подібних магазинів тестують тіні за допомогою пальців. Проте це не найкращий варіант, адже на пальцях протягом дня накопичується багато бруду і мікробів.

Продукти для губ

Зняти верхній шар з помади неможливо. Очевидно, що наносити продукт на губи також не варто. Тому гарною стратегією буде випробувати пробник на подушечках пальців, бо вони максимально наближені до губ за кольором. Таким же способом можна тестувати блиски.

Тональний засіб

Найпростіше тестувати тональний засіб, коли він має дозатор. Проте саме на цьому дозаторі, біля "носику" тюбика, можуть накопичувати бактерії. Перед використанням слід видавити небагато засобу на серветку й викинути її.

Пудра

Пудра – теж сухий продукт, як і тіні для повік. Тому тут працює така ж схема: спочатку треба видалити верхній шар продукту за допомогою, наприклад, серветок, а другий вже можна тестувати. Також таким чином можна обирати інші сухі продукти: хайлайтери, рум'яна, бронзери, скульптори.

Туш для вій

Якість туші можливо побачити тільки після нанесення на вії. Проте користуватися тестером на очках точно не варто. Краще ознайомитися з відгуками в інтернеті, звернутися до консультанта та озвучити свої вимоги щодо продукту та роздивитися пензлики, якими наноситься туш. Варто додати, що саме пензлик визначає, як саме буде виглядати туш на ваших віях.

Олівці

Косметичний олівець для губ або для брів добре проявить себе на зап’ясті. Таким чином ви зможете оцінити три його головні якості: колір, стійкість і твердість.

Підводка для очей

На тильній стороні долоні можна випробувати підводку для очей. Таким чином ви зможете зрозуміти, чи зручно вам малювати, чи підходить колір та стійкість тощо.

Також гарною ідеєю буде носити з собою сухі та вологі серветки. Вони допоможуть витирати косметику з рук після нанесення та знімати верхній шар з необхідних продуктів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.