Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Сміливо прощайтеся – яких речей у гардеробі слід позбутися вже зараз

Ці поради точно допоможуть вам зробити ефективне прибирання у шафі та позбутися зайвого

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ці поради допоможуть вам ретельно "очистити" ваш гардероб

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Прибирання у шафі – це завжди важке завдання, яке ми намагаємося відкладати до останнього. Зазвичай під час процесу ми просто перекладаємо багато різного одягу з місця на місце, запевняючи себе, що він ще обов'язково колись знадобиться. Проте з часом помічаємо, що вільного простору у гардеробі стає все менше, а речей все більше.

Видання Express опублікувало поради експертки, які допоможуть навести лад у вашій шафі.

Розберіться зі старими речами

За словами модної експертки Сієни Беррі-Тейлор, якщо ви жодного разу за минулий рік не одягнули якусь річ, то швидше за все, ви не будете носити її у майбутньому. Тому розберіть всі предмети вашого гардероба та розподіліть їх на декілька секцій:

  • речі, які ви найчастіше носите;
  • речі, які ви іноді одягаєте, проте не регулярно;
  • речі, які ви взагалі не носите.

Потім двічі перевірте речі, які не носите та назавжди попрощайтесь з ними. Що робити з ними? Віддайте їх нужденним, друзям або просто продайте.

Оцінка свого гардероба

Перегляньте всі свої речі та оцініть їхню універсальність. Тобто те, як саме ви можете комбінувати одяг, які образи створювати та на які події вдягти.

Скористайтесь мінімалістичним підходом, аби створите капсульний гардероб. Туди увійдуть декілька базових речей, які можна одягнути на роботу, прогулянку з друзями чи навіть побачення. Приклад:

  • чорні штани чи джинси;
  • темні спідниці;
  • білі блузи;
  • прості топи;
  • светри спокійних кольорів.

Таким чином ви розв'яжете одразу три проблеми. Йдеться про:

  • Миттєве створення образу. Вам більше не доведеться витрачати на цей процес так багато часу, як зазвичай.
  • Цінність. Кожна річ буде для важливою.
  • Необхідність. Кожен предмет гардероба буде регулярно використовуватись, а не валятися без діла у дальньому кутку шафи.

Спосіб життя

Будьте чесними з собою та визначте свій спосіб життя. Експертка радить створити власну "уніформу", яка підійде під ваш життєвий стиль.

Проте після такого сортування точно залишаться одяг, який йому не відповідає. Але якщо щось не відповідає вашій поточній діяльності, то з цими речами точно настав час розлучитися, адже вони просто займають місце у вашій шафі.

Чому важливо регулярно наводити лад у гардеробі

Раніше ми вже писали, що більшість з нас любить займатися "зберіганням". Ми постійно залишаємо у себе вдома речі, якими давно не користуємося.

Також ми можемо зберігати одяг, який нам більше не подобається чи не підходить за розміром. І нас не покидає думка, що колись це все може знадобитися.

Якщо ви хочете дізнатися, чому так важливо робити прибирання щосезонно та як це правильно зробити, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Ми вже пояснювали, яке вбрання слід обрати на Новий рік, аби потім була можливість його носити в повсякденному життя. Також ми пояснювали, які кольори стануть не актуальними у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.