Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Недоліки та переваги — чи варто купувати брендовий одяг

Розповідаємо, чому так багато людей полюбляють брендові речі, які вони мають плюси та мінуси

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що обрати між мас-маркетом та брендами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі є безліч фанатів брендового одягу. Найбільше брендовий одяг спокушає любителів моди та шопінгу. Проте деякі з них не здатні дозволити собі регулярно купляти подібний одяг, тому вони часто вдаються по допомогу до кредитів, накопичень тощо. Це дозволяє іноді балувати себе речами з нових брендових колекцій. Але чи варті цього подібні жертви?

Про плюси та мінуси брендового одягу розповідає UAportal.

Для початку слід розібрати, чому ж стільки людей у світі мріють про брендовий одяг. Для цього слід назвати його переваги. До них відносяться:

  • Якість матеріалів і пошиття. Брендовий одяг часто відзначають за високу якість матеріалів та гарну якість шиття. Це пов'язано з тим, що відомі бренди зазвичай вкладають багато ресурсів (зокрема грошей) у створення продукції відповідно до високих стандартів якості. Подібна перевага є ледь не найголовнішою, якщо йдеться про брендові речі.
  • Дизайн. Бренди часто мають певний власний стиль, що привертає увагу покупців та викликає захоплення. Саме брендові дизайнери диктують модні тенденції нашого світу.
  • Статус і престиж. Не секрет, що у суспільстві одяг від відомих брендів вважається символом статусу та престижу. Для багатьох людей це не лише одяг, взуття чи аксесуари, а й спосіб продемонструвати свій соціальний стан.
  • Гарантія якості. Брендовий одяг часто має гарантії якості. Це дає впевненість покупцям у тому, що придбані ними товари довго слугуватимуть, а значить – окупляться.

Отже, плюси брендового одягу перераховані. Але, як і у всього в житті, брендовий одяг має й недоліки. Йдеться про:

  • Високу ціну. Часто брендовий одяг коштує набагато дорожче, ніж аналогічні товари без бренду. Багато людей вважають цю ціну невиправданою.
  • Переплату за бренд. Іноді ціна на брендовий одяг може бути завищеною лише через назву на ньому, тобто через сам бренд, а не через реальну якість чи унікальність речей.
  • Обмежену доступність. Не всі здатні дозволити собі купувати брендовий одяг, зокрема через його високу ціну. Це обмежує доступ таких товарів для широкої аудиторії.
  • Стилістичну одноманітність. Так, бренди зазвичай мають власний стиль. Проте це може звести весь одяг певної марки до стилістичної одноманітності, що не підходить багатьом людям. Такі речі здаються нудними та нецікавими.

Проте чи купувати брендові речі вирішуєте для себе саме ви. Не поспішайте та зважте всі "за" та "проти" подібних покупок.

Чого очікувати від трендів у 2024 році

Раніше ми розповідали, які кольори будуть трендовими вже у 2024 році.

Йдеться про вишнево-червоний, кислотно-зелений та металік, які на модних показах можна було побачити буквально всюди. Не стали виключенням і м`які відтінки: наприклад, на модних показах були присутні моделі у вбраннях фісташкового і бузкового кольорів. Рожевий також не збирається покидати список модних кольорів: він з'явився у новому ностальгічному відтінку, який обіцяє заполонити всі магазини та гардероби вже з весни наступного року.

Якщо вас цікавить, які ще кольори будуть модними у 2024 році, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Раніше ми також розповідали про 5 головних кольорів цієї зими. Також ми розповідали правила успішного шопінгу в секонд-хендах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.