Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Онлайн секонд-хенди: найкращі платформи для купівлі речей

Розповідаємо, на яких 13 майданчиках краще за все купувати вінтажні та унікальні товари за приємною ціною

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Де купити вінтажний та унікальний одяг

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом останніх років значно зросла популярність секонд-хендів. Ця тенденція пов'язана з тим, що люди почали краще розуміти, що фешн-ідустрія є одним з головних забрудників планети. Згідно зі звітом Oxfam, якби кожен дорослий у Великій Британії купував хоча б половину своїх речей в секондхендах, то кількість викидів CO2 суттєво б зменшилася.

До того ж нас не покидає мода на унікальний і вінтажний одяг, який так легко та доступно шукати у подібних магазинах.

Журнал Vogue зробив добірку найкращих сайтів для покупок секонд-речей онлайн.

eBay

Він є не тільки найдавнішим сайтом для перепродажу речей, але й улюбленцем багатьох, хто бажає придбати рідкісні та колекційні речі за смішну ціну. Зазначається, що роками на eBay з'явилася гарантія автентичності для кросівок, сумок та годинників, тобто тепер робити покупки можна зі ще більшою впевненістю.

Hardly Ever Worn it

Ідея заснувати платформу Hardly Ever Worn it виникла ще у 2012 році. Тоді Татьяна Волтер-Фергюсон, її мама Шерон та сестра Наталя зрозуміли, що в їхньому гардеробі занадто багато речей. І, скоріш за все, якась частина цього одягу та аксесуарів їм зовсім не потрібна. Наразі ж на цьому сайті можна знайти безліч речей навіть від люксових брендів.

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective, заснований у 2009 році, – це найбільший вебсайт для перепродажу в Європі. Наголошується, що щодня на Vestiaire Collective додається близько 25 000 речей. Вибір товару неймовірно великий, тому кожен найде щось для себе.

Farfetch Pre-Owned

Наразі все більше ритейлерів інтегрує перепродаж на свої сайти, але Farfetch почав робити це ще у далекому 2010 році. Тут можна придбати вінтажні та недорогі речі у чудовому стані.

Depop

Depop – улюблений сайт перепродажу для зумерів. Це пов'язано з тим, що платформа сповнена унікальних речей, які відповідають стилю та естетиці Y2K. На Depop ви можете знайти унікальні речі абсолютно всіх категорій: вкорочені футболки та топи з кристалами, леопардові чоботи Prada тощо.

Vinted

Ще один сайт у сфері перепродажу одягу, який давно користується попитом та довірою у людей. На Vinted можна знайти культові бренди за нижчими цінами. Зазначається, що тут навіть є ціла низка дизайнерського одягу.

Reluxe

Платформа Reluxe була запущена у лютому 2022 року стилісткою Клер Річардсон. Наголошується, що тут можна придбати предмети одягу та аксесуарів, зокрема ті, що дібрані вручну з гардеробів найстильніших жінок світу. До того ж Reluxe нещодавно об'єднався з MatchesFashion, щоб створити дійсно ексклюзивну добірку товарів.

Sellier

Цей сайт спеціалізується саме на дизайнерських сумках. В асортименті: Chanel, Dior, Louis Vuitton та Hermès. У магазині є ціла команда експертів для аутентифікації виробів, що робить процес перепродажу максимально безпечним для клієнтів.

Retold

Retold – це сайт перепродажу з дійсно культовими речами на кшталт тренчів та пальт Max Mara 1990-х. Засновниця Клер Льюїс Курате заливає щотижневі дропи, які розпродаються з неймовірною швидкістю, тому, якщо ви дійсно хочете щось придбати на сайті, то краще ввімкнути сповіщення.

Lampoo

Якщо ви шукаєте прості, витончені та елегантні речі, то варто пошукати на їх Lampoo. Платформа має офіси в Мілані та Лондоні й ідеально підходить для тих, хто хоче створити універсальний капсульний гардероб, але без купівлі абсолютно нового вбрання.

Rites

Це платформа для перепродажу та оренди одягу, розроблена для просування циклічної моди. Вважається, що нові тренди не з'являються не просто так, а повертаються до нас з минулого. На цьому ж сайті бренди високого класу (наприклад, Prada та Balenciaga) знаходяться по сусідству з сучасними лейблами на кшталт AJE, Stine Goya та Matteau.

1stDibs

Якщо ви полюбляєте речі з історією, (наприклад, як рідкісне плаття Jean Paul Gaultier чи корсет Vivienne Westwood) то 1stDibs – для вас. Сайт дуже популярний серед колекціонерів та прихильників вінтажу.

The RealReal

The RealReal базується в США та має величезну колекцію. Вона точно варта того, аби шукати в ній унікальні речі.

Раніше ми також пояснювали, на що варто звернути увагу при купівлі взуття. Також ми розповідали, що можна подарувати дитині на день Святого Миколая.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.