Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Вигідні покупки – як відрізнити справжні знижки від фальшивих

Розповідаємо, як купити одяг чи інший товар під час акційних пропозицій і не пошкодувати про це

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки про знижки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Знижки трапляються регулярно. Деякі з них дійсно приносять задоволення, адже є досить вигідними. Однак не всі з них є такими. Певний тип знижок вводять нас в оману, змушуючи витрачати під час шопінгу більше, ніж ми хотіли б.

GQ розповідає про 5 методів як виявити фейкові знижки.

Знайте звичайні ціни

Перший крок, який допоможе не потрапити в пастку фальшивих знижок, – це ознайомитися зі звичайними ринковими цінами. Якщо ви знаєте звичайну ціну певних брендів або товарів, то зможете краще оцінити вигідність пропозиції. Чимало разів магазини підвищують ціни перед розпродажами, щоб потім зробити знижки більш привабливими. Тому фахівці радять бути в курсі поточних цін, аби мати змогу порівняти їх з різними магазинами та онлайн-платформами.

Остерігайтеся екстремальних знижок

Рекомендується бути обережними з надзвичайно високими знижками. Ті, що сягають понад 50% або 70% можуть бути тривожним сигналом, бо, як правило, є фальшивими. Їх зазвичай встановляють на товарах і продуктах нижчої якості або тих, так і тривалий час були в асортименті. "Якщо знижка здається занадто гарною, щоб бути правдою, ймовірно, це так", – пише видання. Спеціалісти наголошують, що слід провести "дослідження" та прочитати відгуки інших покупців, щоб переконатися в якості продукту.

Перевіряйте справжність і якість

Знижки на люксові та дизайнерські бренди можуть бути особливо небезпечними. Підроблені товари часто пропонуються покупцям за допомогою значних знижок. Додатково слід оцінити якість матеріалу і виготовлення. Навіть якщо це справжній товар, низька якість може означати про те, що продукт не вартий навіть зниженої ціни.

Використовуйте додатки для порівняння цін

Точно не буде зайвим скористатися перевагами технологій у своїх інтересах. З цим допоможуть різні програми для порівняння цін. Такі інструменти демонструють користувачам чи справжня поточна знижка, або це просто маркетинговий трюк. Рекомендується налаштувати сповіщення для своїх улюблених товарів, щоб дізнатися, коли ціна на них справді впаде.

Купуйте під час офіційних розпродажів

Зазвичай магазини пропонують гарні знижки під час класичних розпродажів:

  • Чорна п'ятниця;
  • Кіберпонеділок;
  • кінець сезону.

У ці періоди магазини часто пропонують справді вигідні пропозиції на товари.

Варто також додати, що завжди необхідно знайомитися з політикою магазину. Наприклад, деякі пропозиції або товари зі знижкою можуть мати обмеження щодо повернення чи обміну. Але якщо ви купуєте товар зі значною знижкою, але не можете повернути чи обміняти його, то ви можете отримати предмет одягу, який вам не потрібен або зовсім підходить.

Раніше ми вже розповідали, які принти стануть модними у 2024 році. Також ми писали про трендові відтінки весни 2024 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.