Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Потрібно робити щосезонно – чому ми маємо регулярно "чистити гардероб"

Зазначається, що у багатьох людей шафа з одягом може перетворюватися на справжній склад непотрібних речей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як розібрати свій гардероб та навіщо це робити

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість з нас дуже полюбляє зберігати старі речі, зокрема одяг. Це не дивно, адже завжди здається, що якась річ неодмінно знадобиться. До того ж ми можемо мити теплі спогади, пов'язанні з тим чи іншим предметом гардероба. Проте, про які б приємні речі вам не нагадував светр чи сукня, їх варто позбутися.

Розповідаємо, чому важливо перебирати свій гардероб щосезону.

Чому важливо позбавлятися мотолоху серед предметів гардероба

Перша причина – подібне "прибирання" значно спростить ваше життя, розвантажить вас, зокрема ваш емоційний стан та думки. Варто додати, що таким чином у вашому домі та шафі з'явиться більше вільного місця.

Другий пункт полягає в тому, що існує певна теорія, що ми готові попрощатися лише з тими речами, які вже не сумісні з нашим емоційним станом. Тобто, коли ми одягаємо ту чи іншу річ, то відчуваємо дискомфорт.

Є кілька простих кроків, які допоможуть розібрати гардероб правильно та зможуть пояснити важливість цієї дії:

  • Зберіть всі ваші речі в купу та оберіть базу. Тобто це той одяг, що ви постійно використовуєте протягом цього конкретного сезону.
  • Далі зберіть та викладіть в окрему купу усе те, що не носите взагалі. Туди ж додайте речі, які вам не подобаються. Не підходить за розміром? Викликає негативні емоції? Зіпсувалася якість? Сміливо прощайтеся та викидуйте.
  • Після цього сховайте в окреме місце речі, які вам підходять, але призначені вони тільки для особливих подій. Наприклад, ці речі ви вдягаєте виключно на свята (Новий рік, корпоратив чи День народження) та побачення.
  • Не забудьте викинути одразу непривабливий, незручний одяг, який викликає тільки роздратування. Вважається, що такі речі тягнуть вас назад та повертають до минулого життя, але ви їм більше не живете.
  • Оцініть стан деяких речей і продайте зайві, якщо вони ще залишаються у хорошому стані. Можливо, у вас змінилися смаки, стиль чи зовсім тепер ви маєте зовсім інший розмір, але річ красива та має гарну якість. Інша альтернатива – пожертвувати одяг тим, хто наразі цього потребує.
  • Остання порада – стилізуйте речі, які зазвичай чомусь носите, але вони й досі вам подобаються. Спробуйте їх вписати у свій повсякденний образ і подивіться, що з цього вийде. Також міксуйте цей одяг з чимось трендовим. Не бійтесь експериментувати – результат може вас порадувати.

Не забувайте також про правило 6 місяців: якщо річ була не потрібна понад пів року, швидше за все, вона взагалі вже не потрібна.

Користуйтесь подібними лайфхаки кожного сезону, адже так ви позбудетесь непотрібних речей, звільните місце в оселі та покращать ваш ментальний стан.

Раніше ми також писали про трендові кольори 2024 року. Також ми розповідали про 5 головних кольорів цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.