Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Небезпечні подарунки – які іграшки можуть завдати шкоди вашим дітям

Ці подарунки є небезпечними, тому, якщо вони були у вашому списку, краще обрати якийсь інший варіант

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ці іграшки тільки нашкодять дітям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До Нового року та Різдва ще залишається час. Тому українці ще мають можливість придбати гарні подарунки для близьких, зокрема для малих дітей. Їхнім подарункам слід приділити особливу увагу, адже вони мають бути не тільки приємними та захопливими, а ще й безпечними.

Поради щодо подарунків на свята надала лікарка відділення швидкої допомоги Меган Мартін у TikTok.

Зазначається, що лікарка працює в одному із закладів Флориди та виховує чотирьох дітей, тому чудово знається на речах, що можуть становити небезпеку для малечі.

Іграшки з батарейкою-таблеткою

За словами докторки Меган Мартін, попри те, що батарейки закривають прикрученою кришкою, зазвичай болти там використовуються дешеві. Тому вони легко ламаються. Це дає змогу навіть дуже маленькій дитині дістати цей невеликий предмет та проковтнути його чи засунути собі в дихальні шляхи.

"Вони можуть буквально вбивати дітей і роблять це щороку", – наголошує лікарка.

Гідрогелеві кульки

Гідрогелеві кульки – це сенсорні іграшки, що слід класти у воду, бо там вони збільшуються в розмірі. Вважається, що подібні іграшки можуть добре розвивати моторику.

Але їхня небезпека полягає в тому, що в разі ковтання, гідрогелеві кульки можуть викликати непрохідність кишківника в дитини, а це вже смертельний ризик. До речі, домашні тварини також у зоні ризику, і можуть сильно постраждати через такі іграшки.

Електросамокати

Вважається, що такий подарунок можна придбати дитині віком від 8 років та старше. Проте їзда на самокаті пов'язана із ризиком зламати кістки. Діти погано контролюють швидкість, яку здатні розвити, часто падають і травмуються.

Тому Меган Мартін рекомендує відкласти ідею такого подарунка до часів, коли рівень самоконтролю в дитини стане вищим.

Гіроборди

"Ми бачимо так багато травм на гіробордах відразу після Різдва", – розповідає докторка Мартін.

Найчастіше діти зазнають певного типу травм:

  • ламають передпліччя;
  • пошкоджують лікті;
  • забивають голови.

Крім того, такий подарунок може спричинити пожежу. Тому докторка не радить дарувати подібний електротранспорт дітям на свята, як би вони про нього не просили.

Батути

У своєму відео Меган Мартін зізнається, що ненавидить батути. Вона пояснює, що через такий тип розваг у них в ортопедичній бригаді відділення швидкої допомоги постійно купа роботи.

Проте чи оточений батут захисною сіткою і, чи вкопаний він у землю, за її словами, не грає ніякої ролі. Але більшість травм, з якими їй доводиться стикатись у своїй роботі, діти дістають саме на батутах.

Що подарувати за 300 гривень

Раніше ми вже писали, що можна придбати гарний подарунок і за досить бюджетну ціну. Проте велику увагу слід приділити особистим вподобанням людини, якій цей призначається подарунок.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то з ідеями недорогих подарунків ви можете ознайомитися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже розповідали, чому варто потурбуватися про купівлю подарунків заздалегідь. Також ми пояснювали, що подарувати колегам на Таємного Санту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.