Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Категорично заборонено – у які дні не можна прибирати вдома

Є дні, у які ви можете "вимести" багатство та добробут з оселі та "замести" невдачі та нещастя

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У ці дні не слід робити генеральне прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прибирання оселі – буденна справа, якою всі ми займаємося регулярно. Проте є дні, коли складання речей чи підмітання підлоги краще відкласти на потім.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, коли не можна прибирати вдома, аби не накликати на себе біду.

День заручин

Якщо в домі святкували заручини, то у цей день краще взагалі нічого не прибирати. Навіть якщо було запрошено багато гостей.

Залиште все на завтра, адже згідно з прикметами,якщо зробити прибирання саме у цей день, то весілля не відбудеться.

Після заходу сонця

Вважається, що прибиранням ввечері можна "вимісти" з оселі добробут та достаток. Також зазначається, що подібні дії можуть розгнівити домовика, який живе разом з власниками дому, і він почне наносити шкоду людям та оселі зокрема.

Ще існує повір'я, що після настання темряви в домі починають діяти інші, темні сили. А під час прибирання утворюється порожнеча, яку ці темні сили можуть заповнити.

Релігійні свята

Наші пращури вірили, що категорично не можна робити деякі речі під час релігійних свят:

  • прати;
  • прибирати;
  • шити;
  • займатися важкою фізичною роботою тощо.

Вони вважали, що тільки тоді можна було зберегти здоров'я, щастя та сімейний добробут.

Тому подібні свята проводити у церкві або з близькими, а побутові справи залишали на інші дні. Якщо ж порушувати заборони, то у родині можуть початися злидні, хвороби, невдачі та різні нещастя.

Коли близькі в дорозі

Якщо хтось з ваших рідних вирушив у подорож, далеку мандрівку чи відрядження, то краще в той день взагалі не прибирати, а тим паче не мити підлогу. Згідно з прикметами, так ви перешкоджаєте їхньому поверненню додому.

Під час приготування їжі

Звісно, що всі ми хочемо заощадити час, тому часто можемо прибирати та паралельно щось готувати на вечерю. Але це вважається поганою прикметою – у домі не буде водитися їжі і, відповідно, коштів. Тому краще уникайте подібної комбінації справ.

Дні тижня

Вважається, що кожен день має свою відповідну енергетику. І деякі з них не сумісні з процесом прибирання.

Йдеться про понеділок, п'ятницю та неділю. Згідно з прикметами, той, хто прибирає, може "намести" проблем та нещасть, а також "виместі" багатство та удачу.

Зверніть особливу увагу на п'ятницю – адже у цей день також не можна змінювати постільну білизну, проте рекомендується робити провітрювання – це залучить у ваш дім гарну енергетику.

У який день найкраще робити прибирання

Сміливо можете мити підлогу та влаштовувати прання у вівторок, середу чи четверг. А суботу взагалі можна вважати ідеальним днем для прибирання, адже його можна робити всією родиною, що допоможе укріпити родинну звязки та позбутися всього зайового.

Саме у цей день не жалуйте речей та викидайте сміття, бо таким чином ви звільните місце для здоров'я, багатство та гармонії. Не забудьте також утилізувати протерміновані, зіпсовані чи поламані речі.

Раніше ми вже розповідали, як відмити кухню після свят. Також ми вже пояснювали,у які речі для дому слід інвестувати та чому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.