Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Позбудьтеся цих звичок – 6 причин поганого запаху у вашому домі

Якщо у вашій оселі смердить, то вам слід змінити деякі звички, аби викоренити джерело поганого аромату

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки для прибирання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Регулярно прибираєте, проте все ще відчуваєте поганий запах у домі? Не допомагають навіть освіжувачі повітря? Можливо, ви навіть могли шукати джерело неприємного аромату, але виявити його не вдалося? Тоді настав час змінити ваше життя, зокрема деякі побутові звички.

Детальніше про причини такого запаху розповідає Real Simple.

Сміття

Чи пам'ятаєте ви, коли останнього разу спустошували свій сміттєвий кошик? Зазвичай у поганому запаху винна їжа, що може гнити на дні відра. Тому, перш ніж покласти новий сміттєвий пакет, вимийте ваше відро за допомогою мийного засобу та паперового рушника.

Внутрішня частина холодильника

Як часто ви ігноруєте той факт, що щось просипали чи пролили на полицю холодильника? Або, наприклад, тримали занадто довго у холодильнику протерміновані продукти? Запахи можуть стати дивовижно неприємними, якщо ви продовжите допускати подібні випадковості.

Аби запах у холодильнику нормалізувався, варто помити полички за допомогою мила та гарячою води, а потім – протерти сумішшю соди та оцту. Фахівці зазначають, що проводити подібні процедури треба щонайменше чотири рази на рік, але прибирати розлиті, розсипані речі необхідно негайно.

Цвіль на рушниках

Ваші рушники для ванної мають затхлий запах? Надлишок вологи може спричинити розвиток цвілі. Тому рушники варто очищати за допомогою якісного мийного засобу. Також не забувайте, що рушники мають висихати, аби на них не накопичувалися бактерії.

Килими

Килими здатні накопичувати у собі багато запахів, особливо якщо ви маєте собак чи котів. І щонайменше раз на тиждень килим потрібно пилососити. Але цього буде недостатньо, якщо ви хочете підтримувати справжню чистоту.

Приблизно щосезонно усі килими потрібно чистити за допомогою спеціального мийного засобу та щітки, щоб прибрати усі можливі частинки бруду, шерсті та запахи із ворсу. Також ви можете віддавати килим у хімчістку, якщо не впевнені, що самостійно впораєтесь з цією задачею.

Смердюче взуття

На жаль, смердючі ноги є проблемою для багатьох людей.І це означає, що наше взуття також має неприємний запах. Тому коли біля входу в оселю починає накопичуватися купа різного взуття, то це створює невидиму смердючу хмару.

Рекомендується сховати їх у закритому ящику, тумбочці тощо, щоб втримати запах. Але, звісно, набагато краще буде помити взуття, аби розібратися в корені проблеми.

Хатні улюбленці

Ми обожнюємо наших домашніх улюбленців і полюбляємо з ними взаємодіяти:

  • чухати їх;
  • гратися з ними;
  • спати в одному ліжку;
  • гуляти на вулиці тощо.

Але їхні природні запахи можуть бути неприємними. Іноді ваш дім або квартира просто пахне вашим собакою чи котом. Якщо ви не можете пригадати, коли ваш улюбленець востаннє купався, то значить настав час записати улюбленця до грумерів або самостійно його помити за допомогою спеціального шампуню.

Раніше ми розповідали про те, як власникам тваринам зберігати оселю в чистоті. Також ми вже пояснювали, коли та які речі слід прибирати згідно з графіком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.