Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Прибирання не допоможе – що робити, якщо у домі багато пилу

Якщо у вашій оселі завжди багато пилу, то треба розібратися з причинами її появи, і тільки потім починати боротьбу з нею

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки по прибиранню

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пил – поширена побутова проблема, яка викликає багато роздратувань. І попри регулярне прибирання ми все одно постійно зіштовхуємося з ним у нашому домі.

Детально про ці труднощі пише Better Homes&Gardens.

Надлишок пилу є не привабливим та може спричинити алергію, астматичні напади та інші проблеми зі здоров’ям. Крім того, пил складається з досить поганих речей:

  • мертвих клітин шкіри;
  • шерсті домашніх тварин;
  • бруду;
  • волокон одягу тощо.

До того ж пил не є безпечним. Він може навіть містити шкідливі речовини, такі як сліди металів, мікроби, що стійкі до антибіотиків, мікропластик та інші агресивні хімікати.

Тому ми намагаємося якнайчастіше його прибирати.

Проте пил далеко не завжди є ознакою брудного житла. Його кількість залежить від різних факторів: пора року, кількість мешканців, наявність домашніх тварин тощо.

Крім того, пил потрапляє будинок через незачинені вікна та двері. Взуття, одяг і лапи домашніх тварин також можуть приносити пісок, гравій і ґрунт, що сприяє подальшому накопиченню пилу.

І навіть регулярне вологе прибирання не допомагає повністю очистити оселю. Отже, які є неочевидні причини утворення пилу у будинку?

Висока вологість

Вологість впливає на кількість алергенів у повітрі. Високий рівень вологості забезпечує ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів та цвілі. До того ж він змушує частинки пилу злипатися між собою, тому їх набагато важче видалити. Але можна контролювати цей рівень. Спеціалісти радять використовувати осушувачі або кондиціонери, щоб зменшити вологість до ідеального рівня, тобто від 40% до 60%. Також можна ввімкнути кондиціонер замість відкривання вікон.

Несправні системи вентиляції

Коли пил потрапляє у будинок, то система повинна всмоктувати його частинки через вентиляційні отвори та видаляти пил через повітряні фільтри. Несправна система опалення, вентиляції, призведе до того, що дім буде більш пильним, ніж зазвичай. Тому завжди слід слідкувати за станом системи опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Рекомендується замінювати повітряні фільтри кожні три місяці або так часто, як рекомендує виробник.

Прибирання пилососом

Чимало людей впевнені, що пилососити – це найпростіший спосіб позбутися пилу. Однак деякі з них випускають надлишки пилу у повітря, через що дім стає більш запиленим, хоча відбулося прибирання. Найкращий спосіб усунути цю проблему — придбати пилосос з високоефективною системою фільтрації частинок повітря або спробувати вологу модель, яка затримує пил у контейнері для води, що запобігає його потраплянню в повітря.

Зовнішні фактори

Якщо ви живете на жвавій вулиці з рухом транспорту, то у вашому домі завжди буде багато пилу. Через відкриті двері та вікна всередину може проникнути багато його частинок. Найкращим рішенням є закриття вікон і дверей, а також будь-яких інших тріщин і щілин, через які проникає пил. Він також ховається в тканині. Рятує від подібних обставин прання килимів, текстилю, миття тварин, прибирання гаражів і горищ.

Раніше ми писали про причини поганого запаху у вашому домі. Також ми вже розповідали про речі, які ви забуваєте прати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.