Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

6 етапів прибирання – місця, які повинні бути чистими перед приходом гостей

Якщо ви вирішили влаштувати вечірку, то повинні подбати про чистоту всіх цих зон, аби створити комфорт

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Поради з прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чимало людей обожнюють приймати у себе гостей. Зазвичай подібні посиденьки залишають після себе приємні спогади та враження. Але перед початком веселощів завжди існує етап підготовки до приходу гостів, зокрема й навести лад в оселі.

Real Simple ділиться порадами щодо прибирання перед приходом друзів чи рідних.

Приготування до свята чи вечірки зазвичай містить у собі багато процесів:

  • розробка меню;
  • прикрашання оселі;
  • запрошення;
  • міркування про дозвілля тощо.

Але ці стадії ще можуть знайти собі прихильників, тоді як прибирання зазвичай залишається найнеприємнішим етапом. Але експерти наголошують, що чиста оселя здатна створити гарну атмосферу. Деякі ж місця потрібно очистити максимально ретельно, аби створити почуття комфорту для гостей.

Ванна кімната

Немає сумніву, що гості зайдуть до ванної мінімум один чи два рази під час вечірки. Тому переконайтеся, що це місце має бездоганний вигляд та запах, яких було досягнути за допомогою глибокого прибирання. Саме воно зіграє вирішальну роль як для естетики, так і для гігієни, особливо коли йдеться про туалет.

Рекомендується також приготувати додаткові рушники або навіть два, щоб замінити їх, коли вони стануть вологі. А вони стануть такими досить швидко, адже регулярне використання протягом короткого проміжку часу не дасть їм можливості висохнути.

Побутова техніка

Господарям майбутніх посиденьок доведеться провести глибоке очищення ще й на кухні. Особливо це стосується кухонних приладів, зокрема духовки, мікрохвильової печі та холодильника. Видалити бруд необхідно як всередині, так і зовні. Таким чином простір для приготування їжі стане гігієнічним, зникнути неприємні запахи, а якості продуктів нічого не буде загрожувати.

Коридор та вхід у дім

Ваш коридор – перше місце, де опиняються гості. Тому він створює перше враження про ваш дім. Фахівці радять подбати про чисту підлогу та відсутність пилу, у тому числі прибрати її з освітлювальних приладів, сходів і кутів, де накопичується павутина.

Також варто не забути помити вимикачі, двері та дверні ручки. Саме на цих місцях накопичується багато бактерій, тому слід продезінфікувати подібні зони.

Місця для сидіння

Зазвичай люди збираються десь у вітальні, де присутні крісла, дивани тощо. Тому ці меблі мають бути охайними та готові для зустрічі з гостями. Тим паче, що чищення м'яких поверхонь допоможе позбутися пилу та джерел алергенів.

Брудний одяг

Якщо ви давно не займалися пранням, то саме час виділити на це своїх ресурсів. Брудна білизна здатна залишати у вашому домі неприємний аромат, тоді як чисті речі навпаки – подарують квартирі чи будинку відчуття свіжості. Також рекомендується змінити постільну білизну, якщо ви давно цього не робили.

Лоток для котів

Коти дуже милі та подобаються багатьом людям. Проте запах з їхнього туалету може бути досить різким, а наповнювач може розповсюджуватися по всій оселі. Тому фахівці радять повністю очистити туалет, посипати його шаром соди (вона допомагає прибирати неприємні запахи) та добре продезінфікувати, перш ніж наповнити його заново.

Раніше ми вже писали про те, які важливі справи ви повинні зробити у лютому. Також ми пояснювали, що робити, якщо в домі завжди накопичується багато пилу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.