Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Все про гірлянди – як їх обирати та правильно вішати на ялинку

Гірлянди є чудовою прикрасою для святкового дерева та оселі зокрема, адже створюють відчуття справжньої казки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Експертні поради щодо новорічних вогників

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Новорічні свята почнуться вже через декілька тижнів. Тому українці активно до них готуються, зокрема займаються декором оселі та ялинки. Її встановлення є одних з головних етапів підготовки до Різдва та Нового року. Святкове дерево традиційно прикрашають різними іграшками та гірляндою. Але як правильно її обрати та не загубитися у різноманітті вогників?

Дизайнер інтер’єру Бенджамін Бредлі прийшов на допомогу та розповів Real Simple, як вибрати найкращі різдвяні вогні для Real Simple.

Отже, яку гірлянду обрати, коли на ринку стільки товарів, що можна розгубитися? На які фактори слід звернути свою увагу?

Розмір лампочок

Насправді гірлянда з будь-яким розміром лампочок здатна прикрасити інтер'єр. Проте саме для прикраси фасаду будинку краще вибирати гірлянди з великими лампами (це розміри С-7 та С-9). Але й гірлянди з мініатюрними лампочками підійдуть, якщо їх буде удосталь.

Бредлі пропонує комбінувати мініатюрні гірлянди з більшими. Це додасть особливого шарму ялинці та будинку.

Колір

Більшість людей схиляються до використання виключно чистого білого чи різноколірного світла. Бредлі рекомендує встановити для кожної кімнати окрему колірну схему освітлення, яка координуватиметься з іншими елементами.

Мерехтливі або миготливі вогні

Для додавання "руху" своїм різдвяним гірляндам, слід обирати мерехтливі лампочки, особливо якщо йдеться про гірлянди з великими лампочками. За словами дизайнера, вони надають відчуття різдвяного блиску, проте не викликають роздратування

Типи лампи

Бредлі надає перевагу старомодному, теплішому та яскравішому сяйву ламп розжарювання. Він зазначає, що вони ідеальні для приміщень.

Проте світлодіодні гірлянди більш екологічні та заощаджують енергію. До того ж вони не перегорають, як лампи розжарювання.

Коли вішати гірлянду на ялинку

Звісно, що смаки у всіх людей абсолютно різні. Проте важливо, щоб гірлянда гармонійно поєднувалась з іншим декором на ялинці.

Часто люди спочатку вішають на святкове дерево іграшки, і тільки потім додають гірлянду. Однак, експерти зазначають, що це неправильно. Гірлянда виглядатиме гармонійніше під шаром прикрас та мішури. До того ж вона може зіпсувати новорічний декор, бо прикраси можуть впасти чи навіть розбитися.

Також гірлянду слід акуратно зафіксувати на гілках. Якщо вона занадто важка, то допоможуть спеціальні дротяні гачки або прозора волосінь.

Корисні поради:

  • Прихильникам великої кількості іграшок краще придбати штучну ялинку, бо деякий декор може бути заважким для живого дерева.
  • Іграшки слід розташовувати не тільки на кінчиках гілок, але й глибше. Так ялинка матиме більш пишний вигляд.
  • Дощик можна замінити сучасними стрічками.
  • Підніжжя дерева теж можна красиво задекорувати. Наприклад, додати штучний сніг, оленів, подарункові набори тощо.
  • Увагу слід приділити також і верхівці ялинки. Це важлива деталь, яка вшановує різдвяні традиції.

Також фахівці радять добре продумувати, як розвісити гірлянду. Тобто замість того, аби розташовувати її на поверхні гілок, краще витратити час та сховати вогники ближче до ствола дерева. Це надасть ефект глибини.

Раніше ми також пояснювали, як зробити новорічну ялинку безпечною для котів. Також ми розповідали, як правильно повісити гірлянду на ялинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.