Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Вічне протистояння – як зробити новорічну ялинку безпечною для кота

Ці поради допоможуть вам захистити святкове дерево, новорічні іграшки та декор, а також вберегти здоров'я своїх домашніх тварин

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради власникам котів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Всі ми з нетерпінням чекаємо на настання грудневих свят, адже це подарунки, відпочинок, смачні страви, красивий декор, зустрічі з близькими та казкова атмосфера. Проте подібні події не завжди можуть закінчитись добре, якщо ви маєте домашніх улюбленців. Йдеться зокрема про котів та кішок, бо вони постійно намагаються щось утнути щодо новорічної ялинки, яку супроводжує усі грудневі свята. Це створює власникам тварин багато клопоту та занепокоєнь.

Про те, як вберегти кота від ялинки, а ялинку від кота, розповідає Vmiske у своїй публікації в соціальній мережі Instagram.

Як вберегти кота чи кішку від новорічної ялинки

Всі ми знаємо, що коти просто обожнюють Новий рік, особливо ялинки. Святкове дерево завжди викликає багато емоцій у тварин, адже вони з‘являються в оселі лише раз на рік, мерехтять і блищать. Це викликає бажання атакувати символ Нового року.

"Тож ми зібрали для вас поради, як захистити кота від ялинки, а ялинку від кота", – йдеться у тексті.

Краще встановлювати штучну ялинку

Для кота чи кішки буде набагато безпечніше, якщо ви відмовитесь від ідеї купити справжню ялинку та встановити вдома штучне дерево. Це пов'язано з тим, що тварина може наїстися хвої. А подібна "вечеря" може призвести до отруєння, блювоти та непрохідності кишківника.

Прикраси мають бути безпечними

Не використовуйте "дощик", гострі, скляні та маленькі прикраси: коти можуть порізатись ними (наприклад, якщо новорічну кульку вдасться все ж скинути з ялинки)чи навіть проковтнути такі іграшки. Також декор варто міцно зафіксувати, щоб кішка або кіт не змогли його зірвати із ялинки.

Дуже важливо, аби й ялинка стояла надійно. Варто її додатково чимось зафіксувати, оскільки є велика ймовірність, що домашній улюбленець захоче забратися нагору.

Спеціалісти радять щільно закріпити ялинку на підставці, а також додатково її зафіксувати до чогось важкого.

Використовуйте спеціальний спрей

Розпиліть на ялинку спрей, що пахне цитрусами. Він не подобається котам, тому вони почнуть уникати дерева. Можна також нанести на дерево кілька крапель олії. Вибір олій доволі багатий:

  • лимонна;
  • апельсинова;
  • грейпфрутова.

Не варто гратися з тваринами ялинковими іграшками

У жодному разі не грайте із котами гірляндами, "дощиком" чи ялинковими іграшками. Тоді тварина вирішить, що гратися з подібними речами можна. Проте гратися ними вже буде без вас, що становить велику небезпеку.

Також при можливості не залишайте свого улюбленця сам на сам із ялинкою, особливо, якщо ввімкнена гірлянда. Намагайтеся зачиняти двері у кімнату, де знаходиться святкове дерево, якщо вдома нікого немає, аби кіт чи кішка випадково не завдали собі шкоди.

Раніше ми також пояснювали, чим може бути небезпечна зимова прогулянка для тварини. Також ми розповідали, на яких саме тварин в Україні витрачаються найбільше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.