Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Користь чи шкода? Чим може бути небезпечна зимова прогулянка для тварини

Українців закликають бути уважними до своїх тварин і одразу прямувати в тепле приміщення, якщо були помічені ознаки переохолодження

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради власним тваринам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розпочалася зима. Але в Україні сніг та морози настали значно раніше. Проте непогода не скасовує того факту, що домашнім улюбленцям потрібні прогулянки. Але чи безпечні вони для них?

Ініціатива Save Pets of Ukraine від компанії Kormotech зібрала рекомендації, які допоможуть вберегти тварину від переохолодження під час перебування на вулиці взимку.

Як розпізнати переохолодження

Головними ознаками переохолодження у тварин є тремтіння й підтискання лап. Під час прогулянки важливо придивлятися до свого улюбленця. Таким чином можна слідкувати за станом вихованця.

У холоди варто проводити час активно: обирати рухливі ігри, не давати тварині довго лежати та сидіти на землі. Також, якщо тварина має звичку їсти сніг, потрібно її відучити, оскільки це ще один спосіб переохолодитися.

Якщо після повернення з прогулянки собака тремтить, фахівці радять витерти її сухим рушником. Також можна запропонувати тварині випити трохи підсолодженої води: це допоможе відновити сили й зігрітися після прогулянки.

Захист на вулиці

Вулиці у містах посипають реагентами, які, потрапляючи на шкіру лап, розʼїдають тканини. Це призводить до подразнень і запальних процесів, часом навіть до утворення виразок і розвитку дерматитів.

Тому перед виходом на вулицю подушечки лап радять обробляти спеціальним воском, кремами чи аерозолями.

Водночас якщо шкіра на подушечках лап тварини надто чутлива, має запалення чи травми, краще придбати для улюбленця спеціальні черевички.

Ожеледиця

Ожеледиця небезпечна як для людей, так і для тварин. У разі ожеледі тварина також може розтягнути звʼязки, вивихнути лапи чи отримати переломи. Для уникання цього краще тимчасово виключити різкі рухи.

Якщо ж уникнути травми не вдалося, тварину обов'язково слід показати ветеринару. Під легкою кульгавістю може ховатися серйозна травма, що потребує лікування.

Намордники

Металеві намордники краще все ж відкласти до теплого сезону, оскільки взимку вони швидко охолоджуються. До того ж вони мають великі отвори, через які сніг потраплятиме на шерсть і робитиме її вологою.

Відзначається, що взимку тварині буде комфортніше в шкіряному наморднику.

Догляд після прогулянки

Після прогулянки радять очищувати лапи тварині мийним засобом, щоб змити реагенти. Вони можуть не лише зашкодити шкірі, але й призвести до отруєння, якщо тварина злиже їх з лап.

Будьте уважні та пам'ятайте що промерзання подушечок лап, вух, кінчика хвоста й інших частин тіла може призвести до захворювань у тварин.

Раніше ми розповідали про спільну лежанку для собак і людей. Також ми писали, що в Україні запустять реєстр домашніх тварин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.