Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Коти чи собаки – на яких тварин в Україні витрачаються найбільше

Розповідаємо, скільки на сьогодні витрачають українці на своїх котиків і песиків щомісяця та хто з них дорожчий в утриманні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки українці витрачають на домашніх тварин

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Хатні тварини – це неймовірне джерело радості для власників та справжні члени родини. Про це знають всі, хто коли-небудь мав домашнього улюбленця. Вон приносять позитив, вчать людей відповідальності й турботі, допомагають знімати стрес тощо. Проте на утримання хатніх тваринок потрібно регулярно витрачатися. І досить часто ці суми зовсім не скромні.

Фахівці сервісу доставки Zakaz.ua розповіли, скільки українці витрачають коштів на хатніх улюбленців, проаналізувавши суми витрат на товари для тварин у популярних магазинах.

Спеціалісти наголошують, що утримання тварин має бути окремим пунктом у бюджеті, адже вони потребують якісний корм, різноманітні вітаміни, додаткові аксесуари, іграшки, наповнювачі тощо.

На які товари для тварин найбільше витрачають гроші

Згідно з інформацією, користувачі онлайн-сервісу протягом року найчастіше купували саме корм для тварин (це майже 95% замовлень). А от товари для догляду за тваринами – це лише близько 5% від загальної кількості замовлень.

Щодо популярних товарів – серед кошатників найулюбленіші бренди корму для тварин:

  • Клуб 4 Лапи;
  • Whiskas;
  • Kitekat;
  • Friskies;
  • Мяу!.

З більш "преміального сегмента" виділяється Gourmet та Purina.

Серед любителів собак провідними є:

  • Pedigree;
  • Клуб 4 лапи;
  • Friskies;
  • Гав!.

У сегменті дорожчих кормів перевагу надають Brit та Purina.

До того ж товари для тварин найчастіше купують саме власники котів. Їхня частка продажів у 2023 році склала 82,3%. На другому місті товари для собак. Проте частка значно менша – всього 16,9%. Попиту на товари для гризунів, риб та птахів зовсім маленький – доля продажів не сягає й 1%

Хто є найпопулярнішою хатньою твариною в Україні

Точні дані щодо найпопулярнішої домашньої тварини наразі неможливо через повномасштабну війну. Однак є статистика від 2019 року. Вона стверджує, що хатніх улюбленців на той момент утримували понад 60% населення. Крім того, станом на 2019 рік відсоток прихильників котів в Україні був значно вищим, ніж любителів собак: 22% проти 14%.

Варто додати, що за даними австралійської компанії Petsecure Україна у 2020 році увійшла до топ-20 країн з найбільшою популяцією домашніх котів (7,3 млн).

Собаки проти котів: кого утримувати вигідніше

У цьому суперництві однозначну лідерують собаки. За даними онлайн-сервісу, власники собак у 2023 році витрачають лише на їхнє харчування в середньому близько 1 232 грн на місяць (щорічно це майже 15 тис. грн), у той час, як любителі котів — 975 грн (щорічно це трохи більш як 11,5 тис. грн).

Ще менше коштів йде на утримання птахів, гризунів та риб – всього від 50 до 200 грн на місяць. Такі маленькі ссавці, як декоративні кролики, морські свинки, хом'яки та пацюки, окрім спеціалізованого корму, можуть мати в раціоні недорогі овочі або фрукти. Йдеться про яблука, груші, моркву, капусту, буряк тощо. Саме через це вони обходять своїм власникам набагато дешевше, ніж коти чи собаки.

Раніше ми пояснювали, що треба знати що треба знати українцям про ввезення тварин за кордон. Також ми писали про спільну лежанку для собак і людей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.