Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Історія боротьби – фільми про російсько-українську війну, які варто подивитися

Ці кінострічки можуть стати справжньою класикою вітчизняного кіно, адже розповідають про актуальні для країни події

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фільми про війну

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

24 лютого – рівно 2 роки з початку повномасштабного вторгнення. Проте війна в Україні триває набагато більше. За цей час безліч людей доклали свої сили до того, аби закарбувати ці роки у пам'яті нащадків та показати світу злочини Росії.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає про стрічки, які ви показані до перегляду.

"Кіборги" (2017)

Ця стрічка присвячена не просто воїнам, а справжнім героям, які чергували в Донецькому аеропорту, який невдовзі стане справжньою гарячою точкою. Вересень. 2014 рік. Ці люди такі різні, але доля підготувала їм одне випробування на всіх. Перед нами абсолютно не схожі одне на одного героїв, яких об'єднує одне – боротьба за незалежність, суверенність і зустріч з жахами війни.

Фото: Megogo
Фото: Megogo

"Маріуполь. Невтрачена надія" (2022)

Чимало людей відчувають біль усередині себе, коли бачать чи чують слово Маріуполь. Це кіно – правдиві свідчення мешканців міста про життя у війни. У центрі фільму – п'ять історій звичайних людей та жодних поставних кадрів. Фільм створений завдяки щоденникам журналістки Надії Сухорукової. Жінка записувала події, що відбувалися в місті протягом березня-квітня 2022 року.

Фото: скриншот
Фото: скриншот

"Бачення метелика" (2022)

Даний фільм розповідає про дуже болісну, деку навіть табуйовану тему – життя після полону. Сюжет розповідає про аеророзвідницу Лілію з позивним "метелик", яка повертається додому після кількох місяців пекла у полоні. Героїня, здається, не здатна повернутися до звичайного життя, регулярно"повертається" до пережитих жахів:

  • постійні думки про минуле;
  • непорозуміння з мамою;
  • конфлікти з чоловіком тощо.

На додаток – їй доводитися зіштовхнутися з наслідками насилля, яке вона пережила у неволі.

Фото: Кінобаза
Фото: Кінобаза

Мирний-21 (2023)

2014 рік. Луганськ. Перші дні війни. Тоді чимало людей не осягали серйозності подій на сході країни. Деякі ж зовсім не приховували свою прихильність до загарбників.

Українські прикордонники протистоять Росії й сепаратистам навіть попри нестачу людей і зброї. Головний герой воєнної драми — командир Луганського прикордонного загону Сергій Дейнеко, який вирішує тримати оборону до кінця.

Фото: Megogo
Фото: Megogo

Снайпер. Білий Ворон (2022)

Сім'я Миколи, головного героя фільму, живе поблизу окупованої Горлівки у Донецькій області. Він жадає мирного та спокійного життя, але у його дім приходить війна. З її приходом Микола втрачає дружину та дім. Головний герой вирішує поміститися за смерть коханої людини та покарати беззаконня. Тепер його мета – знайти та ліквідувати російського снайпера, яки є професіоналом у своїй справі.

Фото: скриншот
Фото: скриншот

Подібні дати мають нагадувати про тих, хто боровся та продовжує боротися за незалежність України. Українці повинні пам'ятати ціну своєї свободи та життя.

Раніше ми вже розповідали про фільм "20 днів у Маріуполі". Також ми вже пояснювали, яке кіно заряджене на мотивацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.