Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Новорічні свята наближаються – як встановити ялинку, аби в домі панували щастя та успіх

Розповідаємо, як експерти радять встановлювати у квартирі символ Нового року, Різдва та інших грудневих свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експертні поради щодо встановлення ялинки у маленькій кімнаті

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тим, хто живе у квартирі, важко поставити вдома повнорозмірне дерево на грудневі свята. Але якщо дотримуватися певних порад, то можна вдало розмістити ялинку невеликих розмірів. Очевидним рішенням є придбати невелике дерево. Але також важливо поставити ялинку в правильному місці. До того ж це допоможе залучити в дім успіх.

Детальніше про це пише Homes & Gardens.

Ось кілька порад, яких дизайнери самі дотримуються щороку:

Оберіть практичне, але акцентну "локацію"

Перед тим, як вибрати ялинку, визначтеся з правильним місцем. Багато людей спочатку купляють дерево, а потім не можуть знайти йому місце у квартирі. Важливо: розташування має бути практичним, проте й акцентним. Тобто треба розмістити ялинку так, щоб вона не заважала виконувати звичні справи, але й не була в самому куті. Також не забувайте, що ви все ще маєте спокійно переміщатися кімнатою, а меблі мають виконувати свою функцію попри появу ялинки в домі.

Переставте меблі

Добре огляньте кімнату. Може, вам допоможе перестановка меблів? Це не обов'язково має бути щось масштабне, але ви можете звільнити місце, аби меблі були якомога далі від ялинки, не заважали вам, іншим членам родини та гостям.

Зробіть заміри

Дуже важливо зробити хоч приблизні заміри місця, де планується встановлення символу Нового року та Різдва. Звичайно, що висота у цьому випадку буде важливіша за ширину. Також зауважте, що на ялинці ще буде верхівка, на яку теж треба розраховувати та виділити їй простір. Вона не повинна впиратися в стелю чи тулитися між меблями навколо.

Якщо ви розумієте, що ширину місця замало, то зверніть увагу на дерева, які не є дуже широкими та пухнастими.

"Допомагає ще й те, що цей стиль також у тренді цього року – придивіться до ялинки Фрейзера, коли вибираєте новорічне дерево, бо вони мають більш витончену форму, проте все одно отримаєте чудову пишну ялинку", – йдеться у тексті.

Збільште висоту, проте не займайте багато простору

Взяти ялинку меншого розміру та "додати" їй трохи висоти, поставивши її на предмет меблів, який уже є в кімнаті, – це чудове розв'язання проблеми. Таким чином ви дійсно помічаєте дерево, воно не губиться у просторі, не виглядає сумним і маленьким, стоячи в кутку в оточенні цілого моря підлоги.

Дотримуйтесь свого стилю, але будьте прискіпливі

Зазначається, що ще одним способом переконатися, що ваша ялинка не переповнює невеликий простір – це зберегти мінімальний декор. Ви можете додати трохи мінімальних прикрас чи навіть залишити просто гірлянди, і вона буде мати казковий вигляд та не створювати багато візуального безладу. Якщо ж ви не дуже полюбляєте мінімалізм, то краще проявіть свою фантазію в інших деталях:

  • кольорах;
  • візерунках;
  • формах;
  • вогниках тощо.

Велика кількість новорічних іграшок створить враження, наче ялинці занадто "тісно та незатишно" у вашій оселі. Зробіть акцент на яскравих кольорах чи оберіть монохромний варіант для прикрашання ялинки. Тоді удача та добробут не залишать вас до кінця 2024 року.

Раніше ми вже писали про те, як правильно доглядати новорічну ялинку. Також ми розповідали, у яких кольорах прикрашати ялинку у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.