Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Новорічна ялинка – в який день її потрібно прикрашати та як обрати краще місце

До грудневих свят залишилося зовсім мало часу, тому українці вже замилюються над тим, коли ж ставити вдома ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Коли слід прикрашати святкову ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Сезон зимових свят розпочнеться зовсім скоро – вже 6 грудня. Адже тепер у цей день українці відмічають день Святого Миколая. Тому багато людей вже починають замислюватися – коли ж встановлювати ялинку?

Розповідаємо, коли краще за все встановити вдома символ Нового року та Різдва.

Коли ставити ялинку

Якщо ви плануєте придбати живу ялинку, то це слід зробити не раніше, ніж за два тижні до Нового року. Інакше вона встигне осипатися і матиме зовсім не святковий вигляд.

Ідеальним часом для такої покупки стане середина місяця, тобто 15-19 грудня.

Також непоганим варіантом є встановлення ялинки 5 числа. Таким чином ви зможете зустріти у святковій готовності навіть день Святого Миколая. Проте тоді краще купити штучне дерево.

Якщо ж ви святкуєте Різдво в колі близьких людей, то встановлювати й прикрашати ялинку можна напередодні свята, тобто 24 грудня. Це зблизить всіх учасників процесу. Для досягнення подібного ефекту, ялинку також можна нарядити 31 грудня, напередодні Нового року.

Конкретної та точної дати, коли абсолютно всі мають прикрашати ялинку, не існує. Тому робіть це тоді, коли вам дійсно захочеться цим зайнятися.

Чи є якісь прикмети щодо встановлення ялинки

Існують також дати, коли рекомендується займатися прикрашанням ялинки.

  • 5 грудня (за старим стилем 18) переддень дня Святого Миколая.
    Вважається, що, якщо ви встановите і нарядите ялинку в цей день, то залучите у своє життя добробут і покращите свій матеріальний стан.
  • 22 грудня День зимового сонцестояння.
  • Якщо нарядити дерево у цей день, то отримуєте захист на цілий рік. Зазначається, що 22 грудня нечиста сила втрачає свою могутність і не зможе вам нашкодити.
  • 24 грудня переддень Різдва.
    Ця дата особливо актуальна для релігійних родин. Крім того, для людей, у яких є свій город або сад, особливо важливо поставити ялинку саме в цей день, щоб наступного року отримати багатий урожай.
  • 25 грудня Різдво.
    Четвертий варіант, коли слід ставити ялинку, це прямо на Різдво. Вважається, що в таку енергетично потужну дату вищі сили готові наділити людей здоров'ям, щастям і любов'ю, а ще допомогти у фінансових справах.
  • 28 грудня День святого Трифана.
    П'ята сприятлива дата, коли варто ставити ялинку – свято Трифанів день. Згідно з прикметами, якщо зробити новорічний ритуал 28 грудня, то можна надовго захистити свою родину від недоброзичливців

Де ялинку краще не ставити

А от щодо розміщення святкового символу певні правила все ж є. Насамперед ялинку потрібно тримати якомога далі від джерел тепла і відкритого вогню. Особливо, якщо йдеться про натуральну ялинку.

Пам'ятайте, що дерево – легкозаймистий матеріал і через це святкування може швидко перетворитися на катастрофу. Штучна ж ялинка від надмірного тепла може почати плавитись та виділяти токсичні речовини.

Також не варто ставити її біля вікна. Так ялинка просто закриє доступ денному світлу, яке так потрібно нам під час зими.

Також не загороджуйте деревом проходи – так хтось може легко збити ялинку.

І, звісно, зверніть увагу на звички ваших домашніх тварин. Не розміщуйте дерево там, де воно буде їм заважити або улюбленці матимуть змогу його перекинути чи пошкодити.

Які є хороші місця для встановлення ялинки

Ідеальним місцем стане добре освітлений куток приміщення. Так ялинка буде завжди на виду, а денне світло її красиво підсвітить. А ще так вона не опиниться у прохідному місці.

Також краще обирати ту кімнату, де бувають всі члени родини. Наприклад, вітальня чи просторий хол.

Маленьке дерево можна встановити на якомусь підвищенні – комоді або тумбі. Але перед тим переконайтесь, що меблі не хитаються.

Раніше ми вже розповідали, чому варто купити подарунки заздалегідь. Також ми писали, які існують прикмети та забобони про високосний рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.