Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Простоїть усі свята? Як правильно доглядати новорічну ялинку

Приділіть своїй ялинці належний догляд і увагу і вона радуватиме вас протягом усіх грудневих свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як "піклуватися" про новорічну ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До Нового року та Різдва залишається близько місяця. А це означає, що багато людей вже готові розпочати прикрашати свій дім, зокрема і ялинку. Хтось надає перевагу штучним варіантам, хтось полюбляє натуральність. Якщо ви належите до другої категорії, то точно знаєте, що в теплі ялинка починає швидко обсипатися. Але цього можна уникнути.

Як зберегти свіжість головного елемента цього святкового часу розповідає Homes & Gardens.

З чого слід почати

Одразу після покупки потрібно дати ялинці постояти в теплі, а вже потім можна встановлювати в заздалегідь обране місце. Якщо ж не дотримуватись цього правила, то гілки почнуть ламатися, а голки – обсипатися. Вже після 2 годин знаходження в оселі ялинка почне видавати свій чудовий запах, який наповнить все приміщення.

Крім того, слід трохи підпиляти основу стовбура і зняти кілька сантиметрів кори. Це необхідно, щоб позбавити нижню частину стовбура від смоли, яка завадить ялинці вбирати вологу.

Як встановити ялинку

Встановлювати ялинку можна різними способами. Найпростіший – в спеціальну підставку. У цьому випадку місце зрізу перед установкою бажано обернути вологою тканиною, яку потрібно буде періодично змочувати. Ідеальний варіант – поставити ялинку в ємність з піском і наповнювати її водою раз на два-три дні. Нижня частина стовбура повинна бути занурена в пісок не менше ніж на 20 см.

Проте ще можна придбати ялинку в горщику, тоді за нею буде ще простіше стежити та поливати час від часу.

Що потрібно святковому дереву

Зазначається, що ялинка потребує великої кількості води. Тому підставка має бути наповнена водою щодня.

Якщо ви поміщаєте його в резервуар для води, то ялинці може знадобитися до 2 літрів води на день, залежно від температури в кімнаті.

До речі, прохолода для ялинки – це добре. Можна встановити дерево біля балкона і якомога частіше відчиняти двері, щоб ялинка "живилась" прохолодою з вулиці. Також намагайтеся не розміщувати ялинку біля батарей, кондиціонеру тощо.

Якщо можете, полийте ялинку відфільтрованою водою або дощовою водою. Дерева більше люблять дощову воду, оскільки водопровідна вода містить додаткові мінерали, які можуть бути шкідливими для рослин.

Рейчел Булл, керівниця відділу садів Homes & Gardens, каже, що на ялинку краще прикрашати світлодіодними лампами, які випромінюють не дуже багато тепла та сповільнюють процес висихання.

"У минулому у мене також траплялися нещастя з підігрівом підлоги, через що моя новорічна ялинка передчасно всохла. Якщо ви можете знизити температуру у квартирі чи саме у тій кімнаті, де стоїть ваша ялинка, це справді допоможе їй зберегти свіжий і здоровий вигляд, – зазначає Рейчел Булл.

Наголошується, що новорічна ялинка потребує щоденного поливу, особливо після того, як ви привезете її додому, і принаймні протягом 10 днів після цього.

Для середнього дерева використовуйте близько п’яти літрів води на день – спочатку ваше дерево буде відчувати особливу спрагу. З часом стежте за вологістю ґрунту, у який він посаджений, або за водою в підставці та за потреби доливайте води.

Раніше ми також розповідали, у який день краще за все прикрашати ялинку. Також ми писали про 10 речей, які потрібно встигнути зробити до свят.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.