Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Зіпсують ялинку – 6 найрозповсюдженіших помилок при декоруванні

Аби святкове дерево мало дійсно гарний вигляд, варто не порушувати певні табу під час його прикрашання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

6 помилок у декоруванні, що зіпсують вашу ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До Нового року та Різдва залишилося зовсім трохи. Наразі люди активно прикрашають власні ялинки та прагнуть, аби вони були ефектними та красивими, але водночас стильними та сучасними. Для цього слід уникати деяких помилок, які здатні порушити всю гармонію святкового дерева.

Про це детально розповідає Better Homes.

Помилка №1. Забагато дощику (мішури)

Зазначається, що дощик приголомшує будь-який предмет, навколо якого він знаходиться: інші іграшки, прикраси тощо. Експерти радять використовувати дощик мінімально, аби він не затьмарив інший декор на ялинці, або не використовувати його зовсім.

Помилка №2. Не відповідність однієї кольорової теми

Якщо цього року ви прагнете до витонченості, то фахівці пропонують обрати певну колірну гаму – наприклад, білий у поєднанні з золотим – і дотримуватися її у декоруванні.

Помилка № 3. Використання неправильного освітлення

Світло теж рекомендується обирати не абияке. Наприклад, якщо цього року у вас стоятиме ялинка білого чи срібного відтінків, то слід брати біле "холодне" світло. А от тепле світло матиме кращий вигляд на для зелених деревах.

Помилка №4. Використання занадто великої кількості пластику

Експерти наголошують: у дешевих святкових дрібничках немає нічого поганого. Проте краще спробуйте вибрати прикраси з інших матеріалів:

  • скла;
  • тканини;
  • дерева.

Якщо ж вам потрібно вибрати пластикові прикраси, то віддавайте перевагу тим, які виглядають дорого. До того ж вони служитимуть вам довше.

Помилка №5. Недостатня кількість дрібничок

Аби ялинка виглядала стильно, її варто прикрасити ще й маленькими іграшками. Фахівці радять розташовувати дрібнички як на зовнішніх, так і на внутрішніх гілках – таким чином створиться ефект багатошаровості.

Помилка №6 Дерево неправильного розміру

Це не зовсім помилка в декоруванні, але вибір дерева правильного розміру для вашої оселі дуже важливий. Якщо у вас є така можливість, то придбайте та встановіть велике пухнасте дерево. Однак для меншого простору, швидше за все, знадобиться дерево менших розмірів.

Яких ще табу слід дотримуватися під час святкового декорування

Раніше ми вже писали про помилки, які ви можете допустити під час прикрашання вашої ялинки.

Одна з них це розміщення святкового дерева біля джерела тепла чи вогню. Тобто йде мова про батареї, свічки, камін, обігрівач тощо.

Ця помилка може коштувати своїм мешканцям дуже дорого, адже у такому випадку ризик пожежі сильно підвищується.

Ідеальною відстанню між цими елементами та ялинкою є приблизно 90 сантиметрів та більше. Така дистанція зменшує вплив тепла на дерево, знижуючи ймовірність загоряння.

Якщо вас зацікавила ця інформація, і ви хочете дізнатися більше про можливі помилки, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Раніше ми також розповідали, як прикрасити ялинку так, наче вона частина святкового фільму про Різдво. Також ми пояснювали, яка прикраса на ялинці здатна залучити добробут у дім.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.