Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Безпечно та правильно: як уникнути помилок під час декорування оселі

Декорування житла перед Новим роком та Різдвом – чудовий час, проте навіть під час такого приємного процесу можна допускати помилки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Помилки під час декорування квартири

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Більшість людей люблять встановлювати ялинку. Сезон грудневих свят – це особлива пора року, а декорування ялинки – одна з найзатишніших традицій. Проте чи правильно ви це робите? Домашні експерти розповіли про типові побутові проблем, які виникають одразу після святкового сезону.

У виданні Daily Star зібрали поради, які допоможуть правильно декорувати будинок та уникати помилок у цьому процесі.

Ялинка поблизу джерел тепла

Дуже важливо пам’ятати, що новорічному дереву не місце біля джерел тепла. Йдеться про певний список предметів:

  • свічки;
  • каміни;
  • обігрівачі;
  • кондиціонери;
  • батареї тощо.

Навіть невелике підвищення температури може створити ризик пожежі.

Безпечною відстанню між цими елементами та ялинкою є щонайменше 3 фути (приблизно 90 сантиметрів). Така дистанція зменшує вплив тепла на дерево, знижуючи ймовірність загоряння.

Занадто важка ялинка

Святкові ялинки, які важать понад 100 фунтів (приблизно 45 кілограмів), можуть завдати шкоди й килимам, й підлозі. Встановлюючи таке дерево, слід подбати про міцну та широку підставку, аби рівномірно розподілити вагу та мінімізувати будь-які пошкодження.

Якщо ви прагнете захистити килимове покриття та уникнути вм'ятин, під ялинку необхідно покласти захисний килимок або щільну тканину. Для паркетної підлоги можна використати гумову прокладку під підставку.

Завелика кількість вогників

Таке перевантаження в електромережі теж підвищує ризик пожежі. Під час оформленні кімнат та декорування ялинки вогниками варто слідкувати, аби не було перевантаження джерел живлення та розеток.

Підключення занадто великої кількості пристроїв до однієї розетки може спричинити перегрів та навіть підвищений ризик електричних пожеж.

Крім того, надмірне споживання електроенергії може спричинити перегрів розеток, розплавлення або іскріння.

Як розв'язувати цю проблему? Розподілити навантаження між кількома розетками, використовувати подовжувачі, які оснащені захистом від перенапруги.

Неправильне кріплення додаткових джерел світла

Це правильно скоріше стосується тих, хто має власний будинок, проте воно теж є дуже важливим. Зазначається, що неправильне підвішування зовнішніх світильників може пошкодити як дах, так і водостоки. Тому не варто пробивати будь-яку частину вашого даху, аби повісити прикраси. Нехай ці отвори здається вам невеликими, вони теж можуть створити багато проблем у майбутньому.

Крім того, слід утриматися від пробивання отворів у стічних трубах для підвішування гірлянд та інших декорацій. Вони служать для відведення води від даху та фундаменту будинку, а отвори можуть пошкодити цю функцію.

Відсутність перевірки труб перед декоруванням

Прикрашаючи стіни новорічними прикрасами, слід запобігти не лише їхньому потенційному пошкодженню, але й проблемам з основною інфраструктурою. Про що саме мова? Йдеться про неправильне підвішування іграшок та інших типів прикрас, особливо на стінах, що приховують труби. Неправильне декорування може проколоти або пошкодити їх та призвести до дорогого ремонту.

Аби уникнути цього краще використовувати клейкі гачки та зручні стрічки для стін, щоб запобігти структурним несправностям.

Раніше ми також розповідали, як правильно обирати та використовувати гірлянди. Також ми пояснювали, як встановити ялинку в оселі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.