Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Захоплять вас на свята – від яких настільних ігор ви не зможете відірватися

Настільні ігри є чудовим варіантом дозвілля на свята, проте класичні "Мафія" та "Монополія" згодом можуть набриднути, тому слід шукати нові варіанти

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як провести цікавий вечір у компанії друзів чи родини

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий рік – чудова можливість провести час з друзями та родиною. Такі дні зазвичай наповнені розмовами, сміхом та позитивними емоціями. А зробити ці вечори незабутніми та веселими вам можуть допомогти настільні ігри.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує дізнатися, у які ігри можна пограти з близькими під час свят та вихідних.

Деяким людям не подобаються настільні ігри, бо вони вважають їх нудними, проте це зовсім не так. Настільні ігри об'єднують людей, створюють атмосферу веселощів, надають можливість випробувати свої розумові навички, здатні розвивати творчі здібності, фізичну форму тощо. Тому, якщо вам не до душі настільні ігри, ви просто ще не знайшли свою.

Як вибрати гру

Аби вибрати гру для компанії на вечір, слід враховувати кілька важливих факторів:

  • Тематика. Якщо до вас прийдуть давні друзі, з якими у вас точно збігаються інтереси, то вибір гри може бути очевидним. Проте, якщо у вашій компаній з'явилися нові люди, то краще підібрати щось універсальне, аби було цікаво всім.
  • Кількість ваших гостей. Багато ігор мають певні обмеження щодо кількості гравців, тому переконайтеся, що ваша підходить за цим критерієм.
  • Часові обмеження. Подумайте, скільки часу ви можете приділити гри. Існують ігри. які тривають менше години, а деякі можуть потребувати години вашого часу.

Якщо ваша компанія обожнює настільні ігри, то зовсім не обов'язково зупинятися на одному варіанті. Ви можете обрати декілька абсолютно різних ігор та спробувати всі під час вечора.

Які ігри вибрати

Всі ми знаємо про стандартні ігри, що є популярними в усьому світі:

  • "Монополія";
  • "Мафія";
  • "Ерудит";
  • "Аліас" тощо.

Але іноді всім хочеться спробувати щось нове, зокрема коли йдеться про подібний тип дозвілля.

Коса

Коса була розроблена в 2016 році, і вже цього ж року на Golden Geek здобула перемоги в номінаціях "Найкраща гра року", "Найкраща стратегічна гра", "Найкраща тематична гра", "Найкраща соло-гра" та "Найкраще оформлення".

Ця гра має неймовірну атмосферу, а події розгортаються у альтернативному світу постапокаліптичної Європи початку ХХ століття. Зазначається, що після Першої світової сформувалось декілька потужних держав. Наближаються нові конфлікти близько, тож вам слід готувати та розвивати свою державу.

Ціна гри трохи кусюча, адже коштує гра переважно від 3 000 гривень та більше.

Проте вона полюбилася новачкам та досвідченим гравцям, отримала ряд нагород та навіть стала настолкою року. Тому ця ціна однозначно того варта.

Крила

"Крила" – це українська локалізація "Wingspan", що розповідає про цікаве дозвілля – спостереження за птахами в дикій природі. Ця гра настільки сподобалася любителям настолокм, що отримала безліч нагород на порталі Boardgamegeek, зокрема стала лауреатом премії "Гра року".

"Крила" – просто економічна стратегія, яка сподобається і дітям, і дорослим. У неї чудово можна грати як з родиною, так і друзями.

Якщо ви хочете придбати додому якусь настільну гру, проте не знаєте, на чому зупинити цей вибір, то цей варіант ідеально підійде початківцям.

Ціна настільної гри "Крила" на різних сайтах вірюється від 2 000 до 2 5000 гривень.

Стежки Тукани

Настільна гра "Trails of Tucana" вийшла в 2019 році. А вже наступного року, у 2020, вона стала номінантом конкурсу "Cardboard Republic Laurel".

На початку гри кожен гравець отримує мапу тропічного острова з різними позначками. Кождного ходу мер відкриває дві випадкові карти місцевості, а кожен з гравців шукає на своїй мапі відповідні клітинки й малює між ними стежку. Якщо стежка з’єднує села та пам’ятки, що позначені на мапі, то гравець здобуває очки.

Чому ви маєте обрати саме цю настільну гру:

  • бюджетна ціна (варіюється від 500 до 700 гривень у різних інтернет-магазинах);
  • підійде навіть дітям від 8 років, тому можна сміливо гратися з дітьми, сестрами, братами, племінниками тощо;
  • не потребує великої кількості гравців і підійде для маленької компанії друзів;
  • займає небагато часу: від 15 до 30 хвилин.

Також радимо придивитися до таких ігор як "Тераформування Марса" та "Виноробство".

Обидві настолки потребують до 5 гравців, яким вже виповнилося 12-13 років.

А от час, який ви можете провести у грі, відрізняється. Наприклад, у "Виноробство" ви можете грати максимум півтори години. тоді як у "Тераформування Марса" – до двох годин.

Ціна ігор – близько 2 500 гривень.

Раніше ми вже розповідали, як святкові фільми слід подивитися, аби створити атмосферу нового року. Також ми пояснювали, що робити у Новий рік, якщо святкуєш його на самоті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.