Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

"Макіяжний шопінг": як заощадити на косметиці перед новорічними святами

Розповідаємо, як зекономити кошти під час купівлі декоративної косметики напередодні Нового року та інших грудневих свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як заощадити під час шопінгу у магазинах косметики

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наближаються свята. Наразі всім нам не завадять зайві кошти на подарунки, святковий стіл, декор для дому тощо. Тому багато людей жадають зекономити. Косметика – одна з тих речей, де можна заощадити кошти.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала поради, які допоможуть не витрачати багато грошей під час купівлі декоративної косметики.

Економити на купівлі декоративної косметики не дорівнює погано ставитися до власної зовнішності та здоров'я. Зовсім навпаки – багато жінок витрачають купу коштів на засоби, які їм не підходять чи зовсім не потрібні. Проте як уникнути такої проблеми?

Помилки при купівлі засобів

Знижки та акції. Не купляйте непотрібні вам речі лише через розпродажі з думкою "колись може знадобиться" чи "приваблива ціна, нехай буде". Обирайте ту косметику, які вам дійсно підходить. Також купуйте тільки ті товари, якими будете користуватися найближчим часом. Не забувайте, що косметика має термін придатності. Тому використання протермінованих засобів може погіршити стан вашої шкіри та здоров'я зокрема.

Яскраве упаковування. Яскрава упаковка подібних продуктів якраз розрахована на те, що привабити покупців та продати товар. Але красива коробочка не гарантує гарний продукт, і про це варто пам'ятати. Якщо декоративна косметика вам потрібна та підходить за всіма вимогами, ще й має красиве упаковання – це чудово. Але у жодному разі не можна засновувати своє рішення про покупку товару тільки на основі коробки.

Вплив блогерів. Наразі дуже багато людей прислухаються до інфлюєнсерів, зокрема щодо порад про стиль, догляд за собою тощо. Але навіть якщо хтось відомий та впливовий хвалить продукт, то це не означає, що він підійде саме вам. Люди мають різні вподобання, вимоги до косметики, типи шкіри, алергічні реакції тощо. Тому вам не обов'язково одразу купляти пудру чи туш, якщо її рекомендує хтось з блогерів.

Що допоможе зекономити кошти

Багатофункціональні засоби. Існує дуже багато продуктів, які працюють за принципом "два в одному". Наприклад, деякі бази під макіяж можуть замінити тональний крем чи фіксуючий спрей. Також ви можете підібрати собі помаду-бальзам, яка зволожить ваші губи та надасть їм насиченого кольору. А найрозповсюдженіший продукт – це стік, який, наприклад, можна використовувати як рум'яна та засіб для губ одночасно.

Набори. Косметичні набори зазвичай асоціюються з подарунками, але їх можна придбати й для себе, і це буде дуже вигідним рішенням. Магазини часто роблять знижки на подібні товари, особливо напередодні свят. Такі набори містять абсолютно різні комбінації:

  • туш та підводка;
  • стіки (наприклад, бронзер, рум'яна та хайлайтер);
  • різні помади та олівці для губ;
  • набір кольорових підводок та олівців;
  • тональний крем та спонжик тощо.

І, якщо ви знайдете набір, де вам підходять всі продукти, то не зволікайте рішенням про покупку.

Товари, на яких можна заощадити. Є дуже багато продуктів, на які не варто витрачати шалені кошти. Наприклад, туш краще обирати в залежності від типу пензлика, а не вартості. Ще до продуктів, на яких можна заощадити, можна сміливо віднести олівці для губ та очей. Також, якщо у вашій палетці тіней для очей є колір, якій підходить до вашого кольору брів, то це чудовий варіант зекономити гроші в гаманці та місце у косметичці та не купувати собі додатковий засіб.

Порівнюйте ціни. Потрібні вам товари можуть продаватися у різних магазинах, зокрема онлайн. Якщо ж вам дійсно цікаво зекономити, то перевірте всі варіанти, де можна придбати продукт, який ви бажаєте. Також не забувайте про використання різних дисконтних карток, кешбеків тощо.

За допомогою цих порад ви зможете вигідно придбати собі декоративну косметику. Крім того, у вас можуть залишитися гроші на придбання додаткових новорічних прикрас чи подарунків для ваших близьких.

Раніше ми також розповідали, як правильно тестувати косметику в магазинах. Також ми пояснювали, як зробити красивий та стійкий макіяж на свято.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.