Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Аби не купити підробку: як вибрати справжню червону ікру

Розповідаємо, які лайфхаки вам допоможуть придбати якісну червону ікру на Новий рік

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як вибрати якісну червону ікру

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Напередодні свят ікра часто стає предметом підробки. І це не дивно: саме перед Новим роком попит на цей продукт зростає просто неймовірно, адже більшість українців хочуть мати даний делікатес на своєму святковому столі. Саме таке сезонна "популярність" й створює ідеальні умови для появи фальсифікату в магазинах.

Детальніше про це розповідає kind fish.

Як відрізнити оригінал від підробки

Ікра – це досить дорогий продукт. І перше, що вас має насторожувати, це саме низька ціна.

"Якщо ціна за стограмову баночку менша, ніж 200 гривень, слід насторожитися. Найкраще вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та походження товару. В разі їх відсутності від покупки краще відмовитися", – йдеться у тексті.

Зазначається, що купляти подібний смаколик краще у відомих магазинах, яким ви довіряєте. І точно не варто розглядати придбання ікри в місцях несанкціонованої торгівлі.

Пам'ятайте, що слід уважно вивчити інформацію на етикетці. Там ви маєте побачити три важливих пункти:

  • назва риби;
  • дата виготовлення;
  • дата фасування.

Ще один важливий елемент, на який ви повинні звернути увагу, це кришка банки. Вона не повинна прогинатися або бути роздутою.

Який перевірити ікру у домашніх умовах

Експерти стверджують, що існують три важливих критерії, за якими можна перевірити, чи з натуральною ікрою ви маєте справи:

  • запах;
  • зовнішній вигляд;
  • консистенція.

Оболонка натуральної ікринки має тріскатися у вашому роті, а її вміст має просто витікати, а підробка прилипає до зубів і жується наче желейні цукерки.

Справжня ікра має свіжий морський аромат та ніжний приємний смак. Якщо ж ви відчуваєте зовсім інші запахи та смаки, то, скоріш за все, ви натрапили на підробку.

Також фахівці радять звернути увагу на зовнішній вигляд продукту. Якщо всі ікринки абсолютно однакового відтінку (наприклад, яскраво-помаранчеві або жовті з червонуватим відтінком), однакового розміру, то це свідчить про їх штучне походження.

Як ще можна перевірити ікру

Наголошується, що ікра завжди містить у собі білок, який при нагріванні повинен згорнутися. Тобто якщо залити продукт окропом – вода побіліє. Але якщо ви придбали підробку, то забарвлення ікринок зовсім не зміниться. Вони просто будуть плавати у воді, а на поверхні з'являться масні плями.

Є ще другий спосіб – він передбачає використання перекису водню. Чому саме водню? При контакті з цією рідиною ікринка природного походження побіліє, ненатуральна – не змінить колір.

Скільки можна зберігати ікру

Зазвичай ікра у відкритій банці може стояти в холодильнику приблизно тиждень. Але обов'язково прочитайте на етикетці термін придатності та вимоги до зберігання, аби дотримуватися їх. Якщо продукт зіпсувався, то слід його позбутися, адже це можу стати загрозою для вашого здоров'я.

Раніше ми вже писали, як відрізнити оригінальне шампанське від підробки, щоб не зіпсувати свято. Також ми розповідали, які ціни встановили українські магазини на ікру червоного та чорних кольорів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.