Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Головний новорічний напій – як вибрати якісне шампанське для свята

Шампанське вважається одним із символів Нового року, тому на свято слід вибрати дійсно смачний та якісний напій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як вибрати якісне шампанське, аби не зіпсувати свято

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Шампанське – той самий напій, без якого багато українців просто не можуть уявити собі Новий рік. З шампанським пов'язано багато різних новорічних традицій, наприклад, загадування бажання. Проте свято може бути зіпсованим для всіх, якщо шампанське виявляється підробкою.

Про те, як вибрати якісний напій, детально розповідає Beszamel.

Зазначається, що пляшки з шампанським можуть виглядати як оригінал, але не матимуть належного запаху чи смаку. Це і є головною проблемою.

Що взагалі таке справжнє шампанське

Згідно із законом, на етикетці може бути напис "Шампанське" тільки якщо напій дійсно виготовлений у Шампані (регіон у Франції). До того ж, крім напису, оригінальне шампанське повинно мати дротяну пробку з коркового дерева.

Тому свого часу швейцарське місто Шампань, яке так позначало своє рідне вино, програло суд за право використання назви. Навіть бренд Ів Сен Лоран був змушений змушений перейменувати свої парфуми "Champagne", аби не асоціюється зі справжнім шампанським із Шампані.

Як визначити підробку

Наголошується, що справжнє шампанське – це результат подвійного бродіння, насиченого вуглекислотою, якому нікуди вийти. Тобто у пляшці зі справжнім ігристим тиск втричі вищий, ніж в автомобільній шині. Тому під час відкоркування присутній ефект не великого вибуху, який може навіть налякати.

Після того, як шампанське відкрили, у напої з'являються бульбашки, які й визначають справжність напою. Як саме це відбувається?

Якщо бульбашки великі, схожі на піну звичайної газованої води та швидко виходять, то це означає, що ви придбали підробку.

Як саме слід подавати шампанське

Багато людей п'ють тільки шампанське протягом новорічної ночі. Проте цей напій вважається аперитивом. Або ж його подають разом з десертами. Також він може підходити до деяких основних страв:

  • м'ясо птиці;
  • яловичина;
  • телятина;
  • страви, що виготовлені на грилі;
  • ікра;
  • гусяча печінка.

Варто також додати, що перед вживанням слід охолодити шампанське. Проте не класти його до холодильнику, а помістити пляшку в суміш води з льодом.

Подається напій у тонких бокалах, що нагадують тюльпани або вузьких келихах, які ще називають флейтами.

Проте якщо шампанське буде якісним, то його не зіпсує жоден посуд, у якому воно буде подаватися.

Скільки будуть коштувати новорічні страви з ресторану

Далеко не всі мають бажання чи час готувати напередодні свят. Здається, що набагато простіше зробити вибір на користь доставки з закладів, аби влаштувати собі вдома святковий стіл. Проте чи не занадто дорого це буде напередодні Нового року?

Якщо ви теж плануєте замовляти їжу, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом, де ми вибрали кілька популярних закладів та ознайомилися з їхніми меню.

Раніше ми також розповідали, як розрахувати кількість алкоголю та їжі на новорічному столі. Також ми вже пояснювали, як вибрати солодкі та якісні мандарини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.