Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Новорічні смаколики: як вибрати найсмачніші мандарини

Ці 6 пунктів допоможуть вам відрізнити якісні фрукті від незрілих і зіпсованих та обрати найсолодші цитрусові

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як обрати найкращі мандарини

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей асоціюють мандарини саме з новорічними святами. У цьому є сенс, адже сезон мандаринів традиційно починається на початку зими. Крім того, фрукт цей дуже корисний та смачний. Проте як правильно його обрати?

Редакція сайту Pro Гроші зібрала поради, які допоможуть вам обрати якісні мандарини.

Користь мандаринів

Загальновідомо, що мандарини містять найбільшу кількість вітаміну С. Проте завдяки цим фруктам також можна отримати велику кількість вітаміну D та вітаміну К.

Про це пише MedFond.

Варто додати, що даний фрукт має й інші корисні властивості:

  • Свіжі мандарини корисні при захворюваннях шлункового-кишкового тракту, які супроводжуються розладами.
  • Вживання мандаринової цедри заспокоює кашель та має чудовий відкашлюючий ефект.
  • Мандарин є своєрідним антидепресантом, бо ефірні олії, що присутні у мандаринах, підвищують настрій.
  • Вживання мандаринової шкірки допомагає знизити рівень цукру в крові.

Як вибрати мандарини

Існує чимало факторів, які вказують на якість та смак подібних фруктів. Під час шопінгу у продуктовому магазині слід враховувати їх усі.

Вага

Аби вибрати гарний фрукт, треба знайти той, що здається занадто важким для свого розміру, оскільки це свідчить про їхню соковитість. Якщо мандарин легкий для свого розміру, то він має вкрай мало соку, тому буде сухим та несмачним.

Зовнішній вигляд

Шкірка має бути пружною, гладкою, без плям. А от наявність зовнішніх дефектів може вказувати на те, що що фрукт зіпсований і має низьку смакову якість.

Колір

Варто також додати, що мандарин яскравого помаранчевого кольору точно є стиглим.А от фруктів зеленуватим відтінком слід уникати. Такі мандарини містять низький рівень цукру та можуть бути кислими.

Запах

Солодкий, запашний аромат теж є ознакою стиглого мандарину. Не стиглі ж фрукти або взагалі не мають запаху, або він може бути неприємним чи різким.

Твердість

Вибираючи мандарини, обережно натискайте на шкірку навколо фрукта. Вона повинна бути щільною та злегка пружинистою, але без крайнощів – не надто твердою чи м'якою. Цей аспект вказує на те, що мандарин стиглий і готовий до вживання.

Листя

Звісно, що не всі мандарини продаються з листям. Але якщо ви побачили такі фрукти, то вони точно варті вашої уваги, бо листя допоможе визначити свіжість. Якщо листя соковите, зелене і м'яке – мандарини зовсім свіжі.

Який сорт найсолодший

Найпопулярніший сорт мандаринів – це мандарин клементин. Вони солодкі та майже не містять у собі кісточок. Клементини зазвичай маленькі, мають тонку шкірку.

Ще один солодкий сорт Мінеола. Це гібридний вид, який утворений схрещування марокканського мандарина та грейпфрута Дункан.

Його характерні ознаки:

  • форма нагадує грушу;
  • помаранчевий колір з червонуватим відтінком;
  • блискуча та тонка шкірка;
  • містять багато кісточок.

Варто також згадати турецькі мандарини, які містять багато кісточок. Вони маленькі, мають тонку шкірку, яку важко чистити. Чим яскравіше їхній колір, тим вони солодші.

Проте пам'ятайте, що солодкість (та в цілому смак) цих фруктів може залежати від сезону, конкретної партії та умов зберігання.

Раніше ми вже писали про те, як правильно харчуватися взимку. Також ми вже розповідали, що можна приготувати на сніданок, якщо ви зовсім не маєте часу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.