Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

5 порад – чому ми відчуваємо самотність та як її подолати

Розповідаємо, чому ми можемо мати погане самопочуття наодинці з собою та як з цим боротися

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Почуття самотності

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Наразі життя більшості українців стало досить самотнім. Хтось знаходиться за кордоном, доки близькі люди залишилися в Україні. Інші ж залишилися у рідному місті, доки друзі та родичі відправилися до Європи. І попри наявність соціальних мереж та великої кількості додатків, ми можемо відчувати різні почуття, зокрема самотність.

Телеграм-канал "Психологічна підтримка" розбирає, як подолати подібний емоційний стан.

Чому нам погано на самоті з собою

Насамперед самотність досить часто плутають з усамітненням. Але це зовсім різні поняття. Усамітнення – це добровільне бажання людини перебувати наодинці з собою. А самотність – це саме відчуття тривоги, занепокоєння під час усамітнення. Стан самотності не приносять задоволення, а зовсім навпаки – пригнічує людину і може погіршувати її емоційний і фізичний стан.

Сучасне суспільство вимагає від нас постійно перебувати у близькому контакті з людьми. Тому, втрачаючи друзів чи закінчуючи стосунки, ти можеш автоматично перетворитися на невдаху. "Тому коли людина втрачає стосунки або з будь-яких інших причин опиняється в самотності, це викликає тривогу", – йдеться у тексті.

Тому через втрату стосунків відбувається багато негативних подій:

  • виникає тривога;
  • з’являється страх зближуватися з іншими;
  • розвивається відчуття, що ніхто тебе не розуміє;
  • виникає потреба знайти абикого, щоб заповнити порожнечу.

Як подолати самотність

Здоров'я. Досить часто причиною страху самотності є низький рівень життєвих сил чи загальні проблеми зі здоров’ям. Тому варто займатися спортом та звернутися до фахівців, які допоможуть відшукати причину.

Самореалізація. Деякі люди бояться самотності, бо не впевнені, що можуть існувати самостійно через брак коштів. Ця проблема також досить розповсюджена. І якщо ви маєте подібні труднощі, то треба акцентувати свою увагу саме на них.

Дозвілля. Фахівці радять знаходити собі нове хобі та насолоджуватися часом, який ви проводите наодинці з собою. Це може бути малювання, музика, танці – що завгодно. Головне, аби це дозвілля приносило позитивні емоції.

Поновлення старих зв'язків. Гарним варіантом буде нагадати про себе старим знайомим, з якими було цікаво проводити разом час. Цим людям завжди можна написати, поспілкуватися чи запросити на зустріч. Нічого страшного не станеться, якщо вони відмовлять. Але якщо вони погодяться, то це чудовий шанс провести вечір у гарній компанії.

Допомога психотерапевта. Способів подолання відчуття самотності існує багато. Проте якщо ви відчуваєте брак ресурсів, то краще звернутися до лікарів. "Психотерапія, зокрема, дасть вам розуміння, що усамітнення — це природний стан, який може бути комфортним. До того ж час наодинці із собою потрібен кожному з нас", – підсумовується у дописі.

Не забувайте, що щастя – це завжди вибір. І залежить він тільки від нас.

Раніше ми також писали про сім звичок дійсно щасливих і успішних пар. Також ми розповідали про шкідливих стереотипів, що здатні зруйнувати стосунки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.