Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Тренери не грають – чому самотні друзі дають найкращі поради щодо стосунків

Ці п'ять причин змотивують вас звернутися по допомогу щодо сердечних справ саме до тих людей, що не мають пари

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Любовні поради від друзів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Якщо вам потрібна порада у любовних питаннях, то до кого ви звернетеся? Скоріш за все, це буде людина, яка давно перебуває у стосунках та є досвідченою. Проте дослідження доводять, що це не зовсім вдалий вибір.

Детальніше про це пише Times Of India.

Зазначається, що самотні люди мають значну перевагу в розумінні романтичних стосунків. Чому так? Ті, хто не перебуває в стосунках, мають відокремлену точку зору. Тобто вони здатні запропонувати вам неупереджене та більш прагматичне рішення.

Свій досвід (зокрема досвід людської взаємодії) вони отримують протягом самотнього етапу життя. А це дає гарну можливість, аби вирости ментально та зрозуміти природу людських стосунків. Таким чином інші люди не впливають на цей саморозвиток та формування особистості.

Отже, самотні люди, звісно, менш сентиментальні, але все ж надають гарні поради щодо особистого життя

5 причини аби послухати думку самотніх друзів

  • Результати нещодавнього дослідження в Quarterly Journal of Experimental Psychology демонструють, що самотні люди менш емоційні, що дає їм можливість тверезо оцінити ситуацію. А от люди, що залучені в романтичні стосунки, можуть важко орієнтуватися в подібних питаннях, оскільки вони збільшують емоційну вагу партнерства.
  • Ви часто помічали, що саме самотні люди висловлюють чудові пропозиції щодо стосунків? У цьому є певна логіка, адже їхній розум не зв’язаний складнощами романтичних зв’язків. Вони мають більш об’єктивну та раціональну точку зору в справах сердечних. Такі люди мають своєрідну урівноваженість, яка зазвичай не притаманна поведінці людей, які мають партнера чи партнерку. Простими словами – ці люди не перебувають у стані закоханості.
    У журналі соціальних та особистих стосунків було зроблено висновок, що ті, хто залучені у стосунки, не здатні дати цінну інформацію про "побудову кохання", бо вони схильні розуміти речі лише на основі власного досвіду стосунків. А от ті, хто наразі знаходиться у "вільному плаванні", здатні побачити більш далекі перспективи.
  • Ваш самотній друг чи самотня подруга легко визначають червоні прапорці. Зазвичай людина, що знаходиться у партнерстві, їх проігнорує. Спробує "згладити" кути чи знайти альтернативні рішення. Тоді як самотня людина не має ні подібної сентиментальності, ні бажання ставити когось на п'єдестал. Тому якщо ваш хлопець чи ваша дівчина має звичку вами маніпулювати, то вам про це повідомлять чесно та відкрито.
  • Ті, хто не перебувають у стосунках, є вільними та незалежними. Тому на них ніяк не впливають наслідки будь-яких рекомендацій. Вони не бояться отримати осуд чи претензії від своєї коханої людини, бо просто не мають її. Тому їхні поради щирі та цінні.
  • Ваша самотня близька людина бачить у вас в першу чергу вас, а не ваше "сімейне положення". Тому буде у першу чергу відстоювати ваші інтереси, а не намагатися зберегти пару. Вони не мають певної чуттєвості й хочуть, аби ви теж мали певний раціоналізм, який дозволить вам ставити запитання, приймати рішення та перебувати тільки в тих стосунках, де вам дійсно комфортно.

Пам'ятайте, що мати поруч друзів – це чудово. Але важливі рішення ви повинні приймати самостійно. Ваше життя належить тільки вам.

Раніше ми вже розповідали про те, як рухатися далі після закінчення стосунків. Також ми пояснювали, як подолати самотність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.