Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Психологічна стратегія: як правильно завершити стосунки

Якщо врахувати ці п'ять моментів, то ваше закінчення стосунків пройде максимально "екологічно"

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради про стосунки

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Закінчувати стосунки навряд буває просто. Проте володіти подібною навичкою просто необхідно. Таке вміння допомагає поставити крапку, мати можливість рухатися уперед і дає змогу зробити процес розставання менш болісним.

Більш детально про це пише GQ.

Звичайно, що ви не повинні залишатися у стосунках, які роблять вас нещасливими, тільки заради іншої людини. Також не слід залишатися з людиною, якщо ви звикли до неї чи маєте почуття страху. Але ви маєте розуміти, що розходитися спід правильно: всі рішення мають бути виваженими та обережними. Тому дуже добре, що психологія має безліч рекомендацій для подібних ситуацій.

Створіть список

Складіть список "за" та "проти. Ви можете розписати його у нотатках на телефоні чи навіть на аркуші паперу, але головне – мати його у письмовій формі. Це допоможе зрозуміти чітко свої бажання, думки та згадати всі свої аргументи до того, як партнер почне наводити власні.

Вам слід бути чесними, чіткими та конкретними, аби пояснити, чому саме ви хочете закінчити стосунки. Але при цьому не варто озвучувати речі, які будуть сказані лише для сварки чи заради того, аби зробити боляче іншій людині.

Не створюйте з цього "сюрприз"

Подібні розмови точно не можна назвати приємними. Тому краще не повідомляти про них у присутності сторонніх людей чи під час якогось дозвілля. У таких випадках людина може розгніватися. Тому фахівці радять заздалегідь попередити людину про розмову, яка може бути складною.

Робить це тільки особисто і ретельно вибирайте місце

Ніколи не оголошуйте про кінець стосунків за допомогою "сучасних" методів:

  • повідомлення;
  • дзвінки;
  • листи електронною поштою тощо.

Усе це виставить вас боягузом: ви уникаєте свого дискомфорту, завдаючи максимального болю іншій людині, з якою ви якийсь час перебували у стосунках.
Також важливо врахувати спосіб, час і місце, в якому ви це робите. Ви маєте підібрати вдалий момент (наприклад, чиєсь весілля чи сімейна вечеря точно для цього не підходять). та словами, уникаючи звинувачень, нападок і образ у своїх спробах розійтись.

Проте є все ж нюанс: єдина ситуація, в якій можна розлучитися телефоном, це коли стосунки на відстані, а ви не збираєтеся бачитися найближчим часом.

Слухайте та проявляйте емпатію

Попри те, що ви підготували монолог, інша людина також має, що вам сказати. Тому ви маєте розуміти, що це діалог, тобто дати висловитися та вислухати. Слухати необхідно відкрито й уважно, а також варто докладати зусиль, аби людина розуміла, що ваше рішення не є егоїстичним. Тобто ви усвідомлюєте, що цей процес болісний, а ваші дії та рішення впливають на колишнього партнера або партнерку.

Створіть план на майбутнє

Важливо створити план після розриву, де точно визначите, що ви збираєтесь робите. Кому ви збираєтеся розповісти про розставання? Як ви збираєтеся піклуватися про себе? Хто вас підтримає після розриву? Чи потрібно тобі заблокувати цю людину в соціальних мережах, аби зосередитеся на інших речах? Ви повинні мати відповіді на всі ці питання.

Раніше ми вже розповідали, чому самотні друзі дають найкращі поради щодо стосунків. Також ми пояснювали, як подолати самотність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.