Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Дивні традиції – які незвичайні свята відзначають за межами України

У світі існує дуже багато популярних і цікавих свят та фестивалів, але ви про них могли навіть і не знати

Фото: Pexels. Сайт: Pro Гроші

Які дивні свята існують у світі

Фото: Pexels. Сайт: Pro Гроші

Більшість свят, які відмічають за кордоном, нам відомі. Деякі з них навіть поступово впроваджуються й в Україні (наприклад, останнім часом стає популярним Геловін). Але існують і масштабні святкування, які для українців будуть здаватися досить дивними. Що це за події, де та як їх відзначають?

Редакція сайту Pro Гроші зібрала для вас список з п'яти свят, які дуже популярні в інших країнах.

День рудоволосих

Йдеться про нідерландський літній фестиваль, який проходить щороку в останні вихідні серпня в місті Тілбург. Фестиваль стартував у 2005 році в невеликому місті Астен, а з 2007 по 2018 рік вже проходив у місті Бреда.

На триденному фестивалі у центрі міста збираються десятків тисяч людей, у тому числі багато тисяч людей, у яких природний колір волосся саме рудий. Вони приїжджають на фестиваль з різних країн (їх нараховували понад 80).

Зазначається, що це найстаріший і найбільший фестиваль рудих у світі.

Проте, щоб потрапити туди, не обов’язково бути рудим. Багато рудоволосих беруть на фестиваль всю свою родину.

"Голий фестиваль"

Щороку в Японії відбувається фестиваль голих "Хадака Мацурі" у префектурі Окаяма в південній частині острова Хонсю Японії.

У дійстві беруть участь тільки чоловіки віком від 23 до 43 років. Попри холодну зимову погоду, вони мають бути майже повністю роздягнуті. Єдиний елемент одягу – пов’язки як у сумоїстів на стегнах.

На початку церемонії учасники розігріваються саке. А далі – годину чи дві – чоловіки бігають навколо храму, обмиваються крижаною водою та борються один з одним.

Опівночі відбувається кульмінація події, коли жерці кидають в натовп амулети, а за них розгортається боротьба.

Традиційно вважається, що чоловіки, які отримали амулети, наступного року будуть надзвичайно успішними. Ця традиція зберігається вже понад 300 років.

La Tomatina

Мова йде про щорічну подію, що проходить у містечку Буньоль (Іспанія), де учасники беруть участь у масовому помідорному бою. Тисячі людей збираються на вулицях, аби влаштувати битву стиглими помідорами.

Це свято розпочалося в 1945 році. Наразі ж це дуже популярна подія, яка приваблює туристів з усього світу.

Перші події "змагань" починаються з 10:00 ранку та тривають годину.

День "Зоряних війн"

Дане свято є неофіційним пам’ятним днем, який щорічно відзначається 4 травня на честь медіафраншизи "Зоряні війни".

Також наразі його неможливо прив'язати до певної країни, адже фанатів франшизи вистачає по всьому світу.

Святкують цей день абсолютно по різному. Зазвичай шанувальники відзначали "Зоряні війни" в соціальних мережах і на телебаченні. Але, наприклад, 2015 року у цей день астронавти на Міжнародній космічній станції дивилися "Зоряні війни".

Також з 2013 року The Walt Disney Company офіційно відзначає свято кількома подіями та урочистостями Зоряних воєн у Діснейленді та Уолт Дісней Світ.

Куперсхільдський Сирний Слалом

А цей захід вже придумали британці. В останній понеділок травня о 12:00 в місті Куперс Хілл з гори запускають величезну головку сиру, яка котиться вниз. Після чого безліч людей намагаються її наздогнати.Переможцем вважається той, хто ловить сир.

Дана традиція стала дуже популярною, і тепер "наздоганяють" сир не тільки місцеві мешканці, а ще й безліч туристів.

Походження фестивалю достеменно невідоме, проте традиція його проведення існує не менше двохсот років.

Раніше ми розповідали, які страви повинні бути на новорічному столі. Також ми пояснювали, як правильно доглядати новорічну ялинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.