Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Запорука здорового та комфортного сону: як обрати найкращу ковдру

Розповідаємо, які існують різновиди ковдр та як підібрати найкращий варіант для комфортного сну

Фото: Taburetka.ua. Колаж: Pro Гроші

Правильна ковдра — якісний відпочинок

Фото: Taburetka.ua. Колаж: Pro Гроші

Здоровий та комфортний сон важливий для кожної людини. Багато уваги в цьому питанні відводять матрацу та подушці, але правильно підібрана ковдра також дуже важлива для якісного відпочинку. Універсальної ковдри для всіх не існує, адже те, що підходить одному, не завжди комфортне іншому.

Розповідаємо, як обирати оптимальний варіант ковдри для себе та близьких.

Всі ми маємо індивідуальні вимоги до тепла та затишку, тому вибір ковдри це справа, в якій варто враховувати особливості свого організму та ще кілька важливих моментів. Наповнювач це основа ковдри від якої залежить зручність під час сну. Загалом вони поділяються на натуральні та синтетичні.

До натуральних наповнювачів відносять:

  • Пух і перо птахів. Найчастіше використовують гусячий пух, адже він м’який і еластичний. Пухові ковдри легкі, киснепроникні, дуже теплі, не піддаються електризації й слугують понад 10 років. Однак такі ковдри вимагають особливого догляду, не підходять для алергіків та астматиків.
  • Вовна. Овеча шерсть відмінно вбирає вологу, при цьому залишається сухою, пропускає повітря, позитивно впливає на шкіру завдяки ланоліну (тваринному воску), довговічна та дуже тепла. Недоліки: важка, не підходить алергікам, іноді має специфічний запах та потребує догляду.
  • Кашемір. Такий наповнювач виготовляється з м’якого пуху гірських кіз і володіє унікальними властивостями. Легкий і теплий, має хорошу киснепроникність, не скачується і не збивається, відмінно підходить для зимової ковдри. Мінусами такого наповнювача вважається висока вартість, а ще він потребує сухої чистки та захисту від молі.
  • Бамбук. Надзвичайно популярний варіант, який виготовляється із бамбукового волокна. Екологічно чистий, не електризується, пропускає повітря, вбирає вологу, підходить алергікам та має антибактеріальні властивості, демисезонний варіант. Складність пошуку 100% бамбукової ковдри і нетривалий термін служби (2-5 років) можуть стати недоліками.

Серед синтетичних наповнювачів найпопулярніші такі:

  • Холлофайбер. Виготовляється із поліефірного волокна і має вигляд кульок або спіралей. Має пружну текстуру, чудово тримає форму, не вбирає запахи, можна прати, підходить алергікам. Варто зауважити, що така ковдра не підійде людям із підвищеним потовиділенням, оскільки матеріал погано вбирає вологу.
  • Штучний лебединий пух. Штучний матеріал з імітацією натурального пуху. Ковдра м’яка, легка і повітряна, має хорошу зносостійкість та дарує тепло. Має нижчі показники повітрообміну, ніж натуральна.
  • Силіконізоване волокно. По суті, це покращена версія синтепону. Ковдра з силіконовим наповнювачем тепла, дихаюча, добре тримає форму і має довгий термін використання. Демісезонний варіант, який можна використовувати весь рік.

Як правильно обрати розмір ковдри

За стандартом ковдри поділяються на п’ять категорій розмірів: дитячі, полуторні, двоспальні, євро та євро максі. Варто зазначити, що у кожного виробника розмірна сітка може дещо відрізнятись, тому обирайте ковдру, враховуючи довжину та ширину постільної білизни. Щоб ковдра рівномірно розподілилася, її розмір має бути на 3-5 см менший ніж підковдра.

Отже, можна зробити висновок, що купити ковдру це важливе рішення, яке впливає на якість вашого сну. Адже, лише правильна ковдра гарантує комфорт, затишок та дозволить насолодитись здоровим та глибоким сном. В TABURETKA.UA ви знайдете широкий вибір ковдр для всіх сезонів, потреб та кожного члена сім’ї.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.