Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Як вигідно закупитися під час Чорної п'ятниці: 5 ексклюзивних порад від Pro Гроші

Чорна п'ятниця може стати чудовим днем для вашого успішного шопінгу завдяки нашим порадам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

5 стратегій ефективного шопінгу до Чорної п'ятниці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чорна п'ятниця – це не просто день знижок, це свято для шопоголіків та всіх, хто любить отримувати якісні товари за найвигіднішими цінами. Проте, щоб не розтратити бюджет та отримати максимум від покупок, важливо розробити ефективну стратегію.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися про п'ять стратегій, серед яких ви знайдете ту, що найкраще відповідає вашим потребам та стилю.

Стратегія №1. Планування та приготування до Чорної п'ятниці


Цей підхід ідеальний для тих, хто любить бути попереду та прагне мати чіткий план. Перед тим, як вирушити у світ знижок, варто скласти список необхідних товарів, визначити свій бюджет та слідкувати за акціями в магазинах. Також важливо ознайомитися з графіками роботи та умовами повернення товарів в магазинах, щоб уникнути непорозумінь під час шопінгу.

Стратегія №2. Оберіть зручний спосіб покупок


Перш ніж обирати конкретний спосіб покупок, визначте, чи вам зручніше шопитися в інтернеті, чи ви більше налаштовані на традиційний офлайн-магазин. Онлайн-покупки дозволяють заощадити час і придбати товари з будь-якої точки світу. Тоді як офлайн-шопінг надає можливість особисто оцінити товар перед покупкою та уникнути чекання доставки.

Стратегія №3. Перевірте відгуки про товари


Іноді виникають ситуації, коли під час Чорної п'ятниці магазини використовують можливість продати товар низької якості. Оскільки можна зробити гарну рекламу та надати великі знижки на такий товар. Найчастіше люди піддаються цьому впливу, що спонукає до необдуманих та спонтанних покупок. Це призводить до того, що споживач отримує товар поганої якості.

Тому, якщо ви зібралися купувати товар, обов'язково дотримуйтесь цих правил:

  1. Переглядайте відгуки інших покупців.
  2. Обирайте товари з високим рейтингом.

Це дозволить уникнути неприємних сюрпризів та поганої якості товарів. Проте, важливо зауважити, що слід бути обережним, особливо якщо в коментарях під товаром виявлені відгуки в одному форматі. Це може бути знаком проплачених відгуків або штучного збільшення їх кількості за допомогою різних ботів.

Стратегія №4. Підпишіться на розсилки від магазинів


Для тих, хто цінує ексклюзивність та додаткові знижки, ця стратегія ідеальна. Оскільки багато магазинів висилають особливі пропозиції своїм підписникам. Тому перед Чорною п'ятницею підпишіться на розсилки та увімкніть сповіщення від улюблених магазинів, щоб першими отримувати інформацію про знижки та акції.

Стратегія №5. Шукайте найкращі ціни


Щоб максимально вигідно здійснити покупки в Чорну п'ятницю, слід зосередитися на даній стратегії, оскільки аналіз магазинів дозволить знайти товар за найнижчою ціною. Тому перед днем шалених знижок завітайте на різні платформи та порівняйте вартість однакових товарів.

Зверніть увагу, що деякі інтернет-магазини пропонують своїм клієнтам вбудовану функцію порівняння товарів. Особливо, якщо це такі платформи, як ROZETKA та Prom.ua.


Є можливість обрати не лише одну з п'яти стратегій, а й комбінувати їх. Так, ви зможете зробити свій шопінг не лише вигідним, а й приємним. Пам'ятайте про розумні покупки та не давайте емоціям перемогти розум – це ключ до успішного шопінгу в будь-який день, а особливо на Чорну п'ятницю.

Як вигідно повернути неякісний товар в Україні


Українці можуть повертати неякісні товари та отримати свої гроші. Згідно з Законом України "Про захист прав споживачів", якщо товар не відповідає якості через виробника, а не споживача, покупець може повернути гроші або обміняти товар.

Закон також передбачає, що покупець може отримати повну суму, яка вказана на ціннику, якщо ціна збільшилася, або суму, зазначену в чеку, якщо вартість товару зменшилася. Покупцеві надається сім днів на повернення грошей за товар, а при покупці в інтернет-магазині – 30 днів з моменту покупки.

Раніше ми повідомляли, як не втратити всі гроші під час онлайн-покупок. Також ми писали, як захистити себе від покупки "вбитого" автомобіля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.