Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Що не можна купувати на Чорну п'ятницю – повний гід

Розповідаємо, які типи товарів краще ігнорувати під час знижок на Чорну п'ятницю та чому їхня купівля є поганою ідеєю

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які речі не варто купляти на Чорну П'ятницю

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Світ щороку шаленіє у той день, коли настає Чорна п'ятниця (вона же Black Friday). Чорна П'ятниця – це четверта п'ятниця листопада (і цього року вона припадає в Україні на 24 листопада). Це день шалених знижок в усіх можливих магазинах.

Знижки – це завжди приємно. Але багато людей, що займаються шоппінгом у Чорну п'ятницю, абсолютно не знаються на тому, які ж речі дійсно можна придбати, а які варто обійти стороною. Як же розібратися? Читайте далі у матеріалі.

Неякісні та непотрібні речі

Здавалося б, нащо людям витрачати гроші на те, що їм не потрібно, не підходить за розміром або є неякісним? Але Чорна п'ятниця якраз розрахована на те, щоб люди купляли багато речей і не замислювалися над тим, наскільки їм вони потрібні. Тому варто скласти заздалегідь список речей, які ви хочете придбати, та уникати тих, які не входять у цей список.

До того ж, варто ігнорувати речі, які вам абсолютно не підходять або мають погану якість, які б великі знижки на них не були.

Зимовий одяг

Зазвичай багато людей чекають на Чорну п'ятницю, аби закупитися зимовим одягом, який у звичайні дні коштує недешево. Але тут цих людей чекають якраз не знижки, а розчарування. Адже магазини скоріше зроблять вигідні пропозиції на літній чи осінній одяг. А якщо ж ви хочете зекономити на покупці, наприклад, зимової куртки, то краще її шукати наприкінці зими чи хоча б у січні місяці.

Модний одяг або взуття

Якщо ви побачите велику знижку на якісь трендові аксесуари чи предмети гардеробу, то можете сміливо проходити повз. Подібна ситуація означає, що річ зовсім скоро вийде з моди та припинить користуватися таким великим попитом.

Іграшки

Багато людей вважають, що варто придивлятися до новорічних подарунків вже у листопаді, якраз на великих знижках. Але багато категорій товарів можуть стати дешевшими якраз перед Новим роком, ніж на Чорну п'ятницю. Тому не дивуйтесь, якщо придбаєте іграшки на Black Friday, а через місяць побачите цей же товар, але набагато дешевше.

Але якщо ж ви хочете прибрати іграшки дійсно за гарною ціною, то треба це робити восени, але задовго до Чорної п'ятниці, коли вони ще не користуються таким великим попитом як перед Новим роком та Різдвом.

Ювелірні прикраси

Не важливо, що саме ви шукаєте – каблучку, браслет чи сережки. Адже ювелірні магазини досить рідко роблять справжні знижки на свої товари під час Чорної п'ятниці. Зазвичай "падіння цін" у такий день є маркетинговим ходом, а справжні знижки можна спостерігати після вже Нового року, коли магазинам потрібно розпродати прикраси, що занадто довго валяються без діла.

Нова техніка

Магазинам техніки не вигідно продавати за знижками новий товар. Це пов'язано з тим, що нові моделі телефонів, ноутбуків і так продаються досить добре. Але покупці можуть знайти гарні знижки на товари минулих років. Саме тут ціни можуть бути якраз дуже ліберальними, а пропозиції – вигідними.

Новорічні прикраси

Дуже часто на Чорну п'ятницю люди замислюються над покупками декору та подарунків на новорічні свята. Але тут працює така саме схема, як і з іграшками. Більше розпродажів магазини влаштовують за кілька тижнів до свят.

Але якщо ви дійсно шукаєте знижки, то на подібні товари краще купляти або вже після Нового року, або задовго до нього. Наприклад, у жовтні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.